Σε εξέλιξη η υποβολή συμμετοχών για τα The Growth Hacking Awards ’24

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής συμμετοχών για τα φετινά βραβεία The Growth Hacking ’24. Οι συμμετέχουσες εταιρείες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πορεία, την εξέλιξη και τις επιτυχίες τους στον κλάδο του marketing.

Το growth hacking περιλαμβάνει την αξιοποίηση ψηφιακών καναλιών και τεχνολογιών για τη μέγιστη επίτευξη αποτελεσμάτων. Είναι ευρέως διαδεδομένο και σε μεγαλύτερου βεληνεκούς επιχειρήσεις και, κυρίως, όπου υπάρχει έντονος ανταγωνισμός.

Μερικά

από τα χαρακτηριστικά των μεθόδων Growth Hacking είναι: Προσέγγιση βάσει δεδομένων (data), Προσαρμογή προϊόντος στην αγορά, Γρήγορος πειραματισμός, Αξιοποίηση τεχνολογίας, Δημιουργικές και καινοτόμες τακτικές, Virality και Referral Programs, Conversion Rate Optimization (CRO), Social Media Optimization, Agile & Lean marketing. Μερικά από τα κορυφαία παραδείγματα εταιρειών όπου εφαρμόστηκε growth hacking με εντυπωσιακά αποτελέσματα είναι οι: Paypal, Hotmail, AirBNB, Dropbox, Twitter, Instagram, Pinterest. Συγκεκριμένα, στο παράδειγμα της Paypal, το referral program που υιοθετήθηκε στο πλαίσιο τέτοιας στρατηγικής, οδήγησε σε αύξηση των εσόδων κατά 7-10% ημερησίως.

Η επιτυχημένη εφαρμογή growth hacking απαιτεί μια συνδυαστική προσέγγιση που περιλαμβάνει δημιουργικότητα, αναλυτικές δεξιότητες και προθυμία για νέες δοκιμές και ασυνήθιστες ιδέες/ λύσεις. Ομάδες και πρωτοβουλίες που υιοθετούν με επιτυχία τέτοιες τακτικές αξίζουν να αναδειχθούν ως κορυφαίες. Παράταση υποβολής συμμετοχών έως 29 Μαρτίου στο https://www.thegrowthhackingawards.gr/.

Keywords
Τυχαία Θέματα