Σημαντική η επένδυση της Δ.Μασούτης ΑΕ στην Κέρκυρα

Το νέο της, ανακαινισμένο κατάστημα στην Κέρκυρα εγκαινίασε το Σάββατο η Δ.Μασούτης ΑΕ, διαθέτοντας πλέον τον υπερδιπλάσιο αριθμό καταστημάτων έναντι του ανταγωνισμού στο νησί. Το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελεί το μεγαλύτερο super market της αλυσίδας στην Κέρκυρα,

βρίσκεται στο 1ο χλμ. Εθνικής Οδού Λευκίμμης Κέρκυρας, διαθέτει 1.600 τ.μ. με αποθηκευτικό χώρο και 30 εργαζόμενους.

Στον χώρο ακριβώς απέναντι, η εταιρεία σχεδιάζει τη δημιουργία του πρώτου της cash & carry στην Κέρκυρα, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί εντός του 2025, ενώ στα άμεσα πλάνα της εταιρείας περιλαμβάνεται και η επέκταση της Μασούτης στη Λευκάδα. Υπενθυμίζεται ότι το 2022, η εταιρεία πρoσέθεσε στο δίκτυό της 18 νέα καταστήματα Μασούτης στην Κέρκυρα, τα οποία προήλθαν από τη συμφωνία με την εταιρεία ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές ΑΕ και τη μεταβίβαση των καταστημάτων της Κέρκυρας των εταιρειών «Γαλαξίας ΑΕ» και «Μαρκάτο ΑΕ». Η εταιρεία διαθέτει πλέον 18 καταστήματα σε καίρια σημεία του νησιού, με 314 εργαζομένους. Από αυτά, τα 5 έχουν ανακαινιστεί πλήρως, με στόχο σταδιακά να ανακαινιστούν και τα υπόλοιπα. Όπως άλλωστε ανέφερε στέλεχος της εταιρείας, σε γενικότερο επίπεδο, η κάθε ανακαίνιση καταστήματος αποφέρει περίπου 30-40% αύξηση του τζίρου του.

Με επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ για ανακαινίσεις και δημιουργία νέων καταστημάτων για το 2024, το πλάνο της οργανικής ανάπτυξης της Δ. Μασούτης περιλαμβάνει νέα καταστήματα στην Αττική σε Τρεις Γέφυρες, Νέα Σμύρνη και Χαλκίδα. Παράλληλα, μέσα στο 2024, θα πραγματοποιηθεί ανακαίνιση 15 καταστημάτων, από τα οποία τα 12 βρίσκονται στην Περιφέρεια και τα 3 στην Αθήνα. Μέχρι σήμερα από τις αρχές του χρόνου έχουν ανακαινιστεί 5 καταστήματα: ένα στην Σαντορίνη, 2 στην Κέρκυρα, ένα στην Μήλο και ένα στα Τρίκαλα. Όπως επισημάνθηκε από στελέχη της εταιρείας, ο ρυθμός ανάπτυξης Α’ τριμήνου 2024 ανήλθε σε 7,5%, με την οριακά θετική πρόβλεψη για το κλείσιμο του έτους, τη στιγμή που η αγορά αναμένεται να καταγράψει αρνητικό πρόσημο.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Κέρκυρα, η Δ.Μασούτης ΑΕ υλοποιεί και ένα πολύπλευρο πρόγραμμα δράσης στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη στήριξη των τοπικών παραγωγών και τοπικών προϊόντων, συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Π.Ε. Κέρκυρας μέσω διάθεσης προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας και την υποστήριξη σχολικών μονάδων του νησιού μέσω διάθεσης προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Επιπλέον, περιλαμβάνει χορηγία σε προϊόντα Ιδιωτικής Ετικέτας σε Ένωση Πολυτέκνων Κέρκυρας και Ερυθρό Σταυρό Κέρκυρας, ενώ στις πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2023 προχώρησε σε διάθεση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε πολίτες που είχαν ανάγκη και σε πυροσβέστες που έδιναν μάχη στα πύρινα μέτωπα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο application της Μασούτης έχει ενταχθεί κι ένα AR feature, το οποίο λειτουργεί πιλοτικά στα προϊόντα κάβας. Σκανάροντας με το app τα ράφια της κάβας, εμφανίζονται επιπλέον εκπτωτικά κουπόνια τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει ο καταναλωτής, μαζί με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το κάθε κρασί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σημαντική, Δ Μασούτης ΑΕ, Κέρκυρα,simantiki, d masoutis ae, kerkyra