Το gen AI στην κορυφή των παραγόντων επιχειρηματικής αλλαγής

Περαιτέρω επιτάχυνση του κύματος αλλαγών, το οποίο παρατηρήθηκε το 2023, αναμένουν για το 2024 οι ηγέτες των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον δείκτη «Pulse of Change» 2024 της Accenture. Η ανάλυση του δείκτη ανέδειξε την τεχνολογία στην πρώτη θέση της κατάταξης το 2023 ως παράγοντα επιχειρηματικής αλλαγής (σε σχέση με την έκτη θέση το 2022), γεγονός το οποίο οφείλεται, όπως αναφέρεται, κυρίως στις εξελίξεις στον τομέα του generative AI, με τα στελέχη

να συμφωνούν με την εν λόγω κατάταξη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανάλυση του δείκτη, το ταλέντο ήταν η δεύτερη αιτία επιχειρηματικής αλλαγής, ωστόσο τα στελέχη το κατέταξαν στην τέταρτη θέση. Επιπλέον, 42% των στελεχών ανέφεραν ότι η έλλειψη δεξιοτήτων είναι μια από τις τρεις κύριες προκλήσεις που θα εμπόδιζαν την ικανότητα των οργανισμών τους να ανταποκρίνονται σε ένα περιβάλλον διαρκών αλλαγών.

Επιπρόσθετα, η ανάλυση του δείκτη διαπίστωσε συνολικά, και στους έξι παράγοντες, ότι ο ρυθμός μεταβολής έχει αυξηθεί από το 2019 – 183% τα τελευταία τέσσερα χρόνια και 33% μόνο το προηγούμενο έτος. Επίσης, 61% των στελεχών αναμένουν ότι ο ρυθμός τεχνολογικών αλλαγών θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο το 2024, με 76% να αντιμετωπίζουν το generative AI περισσότερο ως ευκαιρία παρά ως απειλή. Ωστόσο, 47% δηλώνουν ότι δεν είναι πλήρως προετοιμασμένοι για τον επιταχυνόμενο ρυθμό τεχνολογικής αλλαγής και 72% προσεγγίζουν τώρα τις επενδύσεις με μεγαλύτερη προσοχή λόγω του προβληματισμού για την υπεύθυνη χρήση του AI.

Keywords
Τυχαία Θέματα