Δοκιμάσαμε τα νέα Sony ULT WEAR και ULT FIELD 1: Το ULTimate μπάσο!

Πήραμε στα χέρια μας δύο από τα νέα μέλη της οικογένειας ULT POWER SOUND, προκειμένου να διαπιστώσουμε με τα ίδια μας τα αφτιά, αν το ομώνυμο κουμπί ενίσχυσης μπάσου κάνει τη διαφορά…

Η νεότευκτη σειρά ασύρματων ηχείων και ακουστικών ULT POWER SOUND αποτελεί την πρόταση της Sony σε όσους θέλουν να συνοδεύονται παντού από την αγαπημένη τους μουσική, δίχως συμβιβασμούς

στην ποιότητα. Αν θέλετε μπάσο τόσο επιβλητικό που να αντηχεί στο… στέρνο σας, τότε η εν λόγω σειρά αξίζει δικαιωματικά την προσοχή σας. Εμείς δοκιμάσαμε το μικρό και κομψότατο φορητό ηχείο της σειράς, το ULT FIELD 1, παρέα με τα ακουστικά ULT WEAR, ώστε να σας καταθέσουμε τη δική μας εμπειρία πριν αποφανθείτε αν το φετινό σας καλοκαίρι θα ακούγεται… πιο ULT από ποτέ!

Sony ULT WEAR: Τα 1000XM του… συνετού!(WH-ULT900N)

Το προσωπικό σας… club υπόσχονται να γίνουν τα ακουστικά ULT WEAR, καθώς με το που τα φορέσετε στα αφτιά σας, θα έχετε την αίσθηση πως περιβάλλεστε από ένα ποιοτικό ηχοσύστημα, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και του βαθύτερου μπάσου. Μπορούν να συνδεθούν ασύρματα μέσω Bluetooth με δύο συσκευές ταυτόχρονα (π.χ. το smartphone και το laptop σας) και να φέρουν την αίσθηση… συναυλιακού χώρου, όπου κι αν επιλέξετε να τα χρησιμοποιήσετε. Έτοιμα να χαρίσουν το δικό σας μοναδικό soundtrack σε κάθε στιγμή της ημέρας, τα ULT WEAR είναι εξαιρετικά άνετα στη χρήση.

Με το που τα αφαιρέσετε από την πανέμορφη οβάλ θήκη μεταφοράς τους, τα περιστρεφόμενα και αναδιπλούμενα ακουστικά της Sony αποκαλύπτονται, γοητεύοντας όσους αγαπούν το minimal design και τα ευχάριστα στην αφή υλικά. Στην ίδια θήκη είναι διακριτικά τοποθετημένα ένα καλώδιο 3,5 χιλ. για ενσύρματη σύνδεση με οποιαδήποτε πηγή ήχου, καθώς και ένα καλώδιο USB Type-C σε Type-A για τη φόρτιση. Μιλώντας για φόρτιση, 3 λεπτά στην πρίζα είναι αρκετά για 90 λεπτά αναπαραγωγής, ενώ 10 λεπτά επαρκούν για 5 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Μία πλήρης φόρτιση αποδίδει συνήθως έως και 50 ώρες αυτονομίας, αρκεί να μην επιστρατεύσετε το ενεργοβόρο σύστημα Noise Cancelling, το οποίο ρίχνει τις επιδόσεις στις 30 ώρες. Σε κάθε περίπτωση, δύσκολα θα απογοητευτείτε από την μπαταρία των ULT WEAR.

Η διαδικασία του pairing με το smartphone γίνεται άμεσα και απροβλημάτιστα, με ιδανικό οδηγό, το «Sony Headphones Connect app», από όπου παρέχεται πρόσβαση σε πλήθος ρυθμίσεων που αφορούν από το Noise Cancelling και τον 360ο ήχο μέχρι το equalizer και την επιλογή έμφασης σε σταθερότητα σύνδεσης ή σε ποιότητα αναπαραγωγής. Παράλληλα, υποστηρίζεται Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) και χωρικός ήχος 360 Reality Audio.

Με… nitro για το μπάσο!

Αν και είχαμε όλη τη διάθεση να εξερευνήσουμε μία προς μία τις εναλλακτικές επιλογές των μενού της εφαρμογής «Sony Headphones Connect», δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να ξεκινήσουμε άμεσα την ακρόαση. Με ενεργοποιημένο το σύστημα εξουδετέρωσης θορύβου, αποκοπήκαμε πλήρως από το περιβάλλον. Υπάρχει πάντα η επιλογή της μεταφοράς μέσω μικροφώνου των εξωτερικών ηχητικών ερεθισμάτων στο εσωτερικό των ακουστικών, ακόμα και με επιλογή φιλτραρίσματος μόνο των φωνών γύρω σας, αλλά η αίσθηση της απόλυτης εμβύθισης στο αγαπημένο σας περιεχόμενο είναι μοναδική.

Με την τεχνολογία Dual Noise Sensor και τον επεξεργαστή V1 που συναντάμε και στην πολυβραβευμένη σειρά 1000X της Sony, τα ULT WEAR ξαναγράφουν τον ορισμό της έννοιας «εξουδετέρωση θορύβου». Ακουμπώντας, λοιπόν, στα αφτιά μας τα άνετα και μαλακά μαξιλαράκια των πτυσσόμενων ULT WEAR και πατώντας το play στη λίστα της επιλογής μας, το… σοκ ήταν άμεσο. Καθαρές ψιλές, διαυγείς μεσαίες και δυνατές χαμηλές συχνότητες πλημμύρισαν τον ακουστικό μας πόρο. Λίγες στιγμές μετέπειτα, συνειδητοποιήσαμε πως δεν είχαμε επιστρατεύσει ακόμα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ULT, το ομώνυμο κουμπί ενίσχυσης μπάσων, που βρίσκεται τοποθετημένο στο δεξί ακουστικό. Υπάρχουν τρία επίπεδα (OFF, ULT1 και ULT2) τα οποία συνοδεύονται από διαφορετικούς ήχους ενεργοποίησης, ώστε ανά πάσα στιγμή να ξέρετε ποιο έχετε επιστρατεύσει. Ακόμα και στην OFF θέση, το μπάσο είναι εξαιρετικό, με την ULT1 επιλογή να προσδίδει ακόμα πιο εντυπωσιακό βάθος στις χαμηλές συχνότητες και την ULT2 να κορυφώνει την επιβλητική αίσθηση των μπάσων, όπως θα την ονειρεύονταν οι αμετανόητοι εραστές των τεράστιων subwoofer!

Smart λειτουργικότητα και χειρισμός αφής

Αναφέραμε, ήδη, τη multipoint Bluetooth συνδεσιμότητα με αυτόματη εναλλαγή μεταξύ δύο πηγών ήχου, αλλά αξίζει να υπογραμμίσουμε και λεπτομέρειες που κάνουν τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη, όπως η αυτόματη παύση και εκκίνηση αναπαραγωγής. Ένας αισθητήρας διακόπτει τη μουσική, όταν βγάζετε τα ULT WEAR, και τη συνεχίζει, όταν τα ξαναφοράτε. Αρμονικότατη είναι και η συνεργασία των ακουστικών με ψηφιακούς βοηθούς, όπως Google Assistant, Alexa ή Siri, προκειμένου να έχετε πρόσβαση σε όλες τις αντίστοιχες smart λειτουργίες, απλά «μιλώντας» στα ULT WEAR. Αν τα χρησιμοποιείτε για να απαντάτε σε τηλεφωνικές κλήσεις ή να συμμετέχετε σε τηλεδιασκέψεις, τεχνολογίες όπως οι Precise Voice Pickup και Wind Noise Reduction Structure συνδυάζονται με τα beamforming μικρόφωνα, προκειμένου να στείλουν στον συνομιλητή σας τη φωνή σας κρυστάλλινη και απαλλαγμένη από ενοχλητικούς θορύβους.

Η αλλαγή κομματιού, η αυξομείωση της έντασης του ήχου, η γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές, όπως το Spotify και η απάντηση τηλεφωνικών κλήσεων γίνονται με αγγίγματα πάνω στην επιφάνεια αφής των ακουστικών. Μπορείτε μάλιστα να ακούσετε όποιον σας μιλάει, χωρίς να αφαιρέσετε τα ακουστικά, απλά σκεπάζοντας το ακουστικό με την παλάμη σας, οπότε αυτόματα μειώνεται η ένταση της μουσικής και ενεργοποιείται το ambient sound mode!

Συνοψίζοντας, τα Sony ULT WEAR διακρίνονται σε όλους τους τομείς, από την ποιότητα ήχου και την αυτονομία μέχρι το καθηλωτικό μπάσο και τις smart λειτουργίες, γεγονός που τα ανάγει ως ιδανική αντιπρόταση σε όσους έχουν βάλει στο μάτι κάποια από τα κορυφαία ακουστικά της σειράς 1000XM της Sony, αλλά το budget τους περιορίζεται σε λογικά για… κοινούς θνητούς επίπεδα!

Sony ULT FIELD 1: Πού κρυβόταν όλο αυτό το μπάσο;(SRS-ULT10)

Μικρό και ταξιδιάρικο, το ασύρματο φορητό ηχείο της Sony πείθει με το καλημέρα για την ποιοτική και «σκληροτράχηλη» κατασκευή του. Το συμπαγές του σώμα είναι εξοπλισμένο με ιμάντα πολλαπλών κατευθύνσεων για ευκολία στη χρήση και στο… κρέμασμα. Την προστασία από το νερό και τη σκόνη εγγυάται η πιστοποίηση στεγανοποίησης IP67, ενώ ο αντικραδασμικός σχεδιασμός και η αντοχή στο αλμυρό νερό το καθιστούν ιδανικό για χρήση στην παραλία.

Αδιάβροχο και έτοιμο να σας ακολουθήσει σε κάθε σας περιπέτεια, με διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 12 ώρες, το ULT FIELD 1 δεν δείχνει απλά «ζόρικο», αλλά ακούγεται και έτσι!

Όπως στα ακουστικά ULT WEAR, έτσι και εδώ, το κουμπί ULT αναλαμβάνει να ωθήσει τα μπάσα στα άκρα, χωρίς ωστόσο να θυσιάζει τη διαύγεια των υψηλότερων συχνοτήτων. Το ίδιο συμβαίνει και όταν αυξήσετε την ένταση σε… μηνύσιμα επίπεδα, τουλάχιστον για τα δεδομένα του αστικού ιστού!  Ως εκ τούτου, προσμετρήστε στα θετικά το γεγονός πως θα μπορείτε να απολαμβάνετε κρυστάλλινο ήχο με «πομπώδη» μπάσα όσο δυνατά κι αν υποχρεώσετε το ULT FIELD 1 να παίξει, αλλά κρατήστε στα αρνητικά την άμεση συνέπεια των παραπάνω: η συνεχής αναπαραγωγή σε ντεσιμπέλ… club θα κάνει την μπαταρία του ηχείου να φαντάζει λίγη. Ενδεικτικά, με ULT ενίσχυση και ένταση στο MAX, έχετε γύρω στις 3 ώρες αυτονομίας (και γύρω στα 15 λεπτά ελευθερίας μέχρι να έρθει κάποιο περιπολικό!). Υπό… κανονικές συνθήκες, ωστόσο, και με το ULT μπάσο απενεργοποιημένο, η συνεχόμενη αναπαραγωγή, δίχως επαναφόρτιση, ξεπερνά τις 24 ώρες.

Αν ψάχνετε κάποια συνοδευτική εφαρμογή, που θα ανοίξει πρόσβαση σε ακόμα περισσότερες ρυθμίσεις, τότε θα χρειαστεί να καταφύγετε στο «Sony Music Center app», από όπου μπορείτε να γκρουπάρετε και πολλαπλά ηχεία της εταιρείας.. Στο κουμπί της ενίσχυσης μπάσων ULT υπάρχει LED φωτισμός και ένας διαφορετικός χαρακτηριστικός ήχος κάθε φορά που ενεργοποιείτε/ απενεργοποιείτε την ενίσχυση, ώστε να μην χρειάζεστε κάποιο μενού για να συνειδητοποιήσετε σε ποιο mode βρίσκεστε. Τα αφτιά σας, βέβαια, είναι ικανά να καταλάβουν αυτοστιγμεί τη διαφορά του ήχου, με ή χωρίς ULT ενίσχυση χαμηλών συχνοτήτων.  Αυτό που δεν θα καταλάβουν τα αφτιά σας, είναι οποιαδήποτε επίπτωση στην ποιότητα και την ομοιόμορφη διάχυση του ήχου, ανάλογα με το πώς έχετε τοποθετήσει το ULT FIELD 1, οριζόντια ή κατακόρυφα.

Οι διαστάσεις ανέρχονται σε 20,6×7,7×7,6 εκατοστά και το βάρος δεν ξεπερνά τα 650 γραμμάρια, με αποτέλεσμα να μπορείτε να χαίρεστε παντού το tweeter με διάμετρο 16 χιλιοστών και το ευμέγεθες woofer, διαστάσεων 8,3×4,2 εκατοστών.

Με πρακτικά μηδενική παραμόρφωση, ακόμα κι όταν η ένταση και το μπάσο χτυπάνε κόκκινο, το ULT FIELD 1 αποτελεί ιδανικό ψυχαγωγικό σύμμαχο, εντός και εκτός σπιτιού. Κατασκευασμένο να αντέχει κάθε είδους εκδρομική… περιπέτεια και ικανό να επωμιστεί ακόμα και τις τηλεφωνικές σας κλήσεις, χάρη στο ενσωματωμένο του μικρόφωνο, με τεχνολογία Echo Cancelling, το μικρό θαύμα της Sony τα έχει όλα, εκτός από μια είσοδο 3,5 χιλ…

Keywords
Τυχαία Θέματα