Γλ. Περσιάνης: 50εκ. ευρώ κοστίζει το χάος στις κεραίες…

Πενήντα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο κοστίζει στις τρεις επιχειρήσεις του κλάδου, η απουσία απλού και συνεκτικού πλαισίου ανάπτυξης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Τα παραπάνω αναφέρει σε αποκλειστική του δήλωση προς την εφημερίδα «Καθημερινή» ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος, κ. Γλ. Περσιάνης. Η δήλωση αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την απόφαση του ομίλου Vodafone, ν’ ανανεώσει υφιστάμενες και ν’ αποκτήσει νέες άδειες κινητής τηλεφωνίας

στην Ελλάδα, αξίας 168 εκατ. ευρώ. Συνολικά οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, καλούνται να καταβάλουν στο Δημόσιο άλλα 380 εκατ. ευρώ για τη χρήση συχνοτήτων ραδιοφάσματος.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone χαρακτηρίζει ως σπατάλη τα 50 εκατ. ευρώ που καταβάλουν οι εταιρείες κινητής ετησίως, καθώς παραμένει υπό νομική αμφισβήτηση πάνω από το 50% των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Προσδιορίζει δε τις δαπάνες αυτές σε χαμένες εργατοώρες, νομικά και δικαστικά έξοδα, πρόστιμα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤ&Τ) κ.ά.


Συνάντηση με τον κ. Βορίδη
Για το θέμα αυτό, οι επικεφαλής των τριών επιχειρήσεων κινητής τηλεφωνίας (Vodafone, Wind, Cosmote) συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με τον νέο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη. Στο παρελθόν όμως, οι επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας είχαν συναντηθεί και με τους πρώην υπουργούς Υποδομών κ. Δ. Ρέππα και Γ. Ραγκούση. Ο κ. Ρέππας πριν από περίπου ένα χρόνο είχε παρουσιάσει στο υπουργικό Συμβούλιο σχέδιο νόμου που θα βελτίωνε ουσιαστικά το αδειοδοτικό καθεστώς κεραιών, αλλά το σχέδιο νόμου δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή.


Ο νέος υπουργός κ. Βορίδης εμφανίσθηκε περισσότερο υπέρμαχος του να λυθεί το θέμα, κρίνοντας τουλάχιστον από την ομιλία του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης Παπαδήμου στη Βουλή. Ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για ένα αδειοδοτικό σύστημα κεραιών από 15 διαφορετικές υπηρεσίες, που δεν εξυπηρετεί την ανάπτυξη των δικτύων. Σύμφωνα με τον νέο υπουργό, το Δημόσιο θα εισπράξει 110 εκατ. ευρώ περισσότερα απ’ όσα προϋπολόγιζε, από την πρόσφατη εκχώρηση των αδειών κινητής.

Keywords
Τυχαία Θέματα