Οικονομικά αποτελέσματα Lenovo

H Lenovo για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους του 2012/13 (Απρίλιος-Ιούνιος 2012) παρουσίασε ρεκόρ μεριδίου αγοράς 15%.


Οι Πωλήσεις τριμήνου ήταν US $ 8 δισ., τα Καθαρά έσοδα US $141 εκατ., τα Βασικά κέρδη ανά μετοχή US ¢ 1,37 ή ΗΚ ¢ 10,63 και τα Καθαρά ταμειακά αποθέματα US $ 3,7 δισ. (από τις 30 Ιουνίου 2012)


Οι πωλήσεις τριμήνου ύψους US$ 8 δισ. αντιστοιχούν σε αύξηση

35% από έτος σε έτος. Συγχρόνως, τα καθαρά έσοδα για τη Lenovo στο πρώτο τρίμηνο παρουσίασαν αύξηση ύψους 30% από έτος σε έτος, φτάνοντας τα US $ 141 εκατ., αποδεικνύοντας την ικανότητα της εταιρείας να διατηρεί την κερδοφόρα ανάπτυξη της σε μια αγορά γεμάτη προκλήσεις.


Ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο, η Lenovo εξασφάλισε το ισχυρότερο μερίδιο αγοράς για το τρίμηνο φτάνοντας το 15%, καταφέρνοντας έτσι να έχει σημαντικά κέρδη έναντι των ανταγωνιστών της. Σε ένα κλάδο όπου το σύνολο των αποστολών υπολογιστών PC παρουσίασε πτώση σχεδόν 2% από έτος σε έτος, οι αποστολές υπολογιστών της Lenovo αυξήθηκαν το πρώτο οικονομικό τρίμηνο κατά 24,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτό είναι το 13ο τρίμηνο κατά σειρά που η ανάπτυξη της Lenovo έχει ξεπεράσει εκείνη της βιομηχανίας υπολογιστών στο σύνολό της. Επίσης, για 11 τρίμηνα στη σειρά, η Lenovo αναπτύχθηκε ταχύτερα από οποιονδήποτε από τους τέσσερις μεγαλύτερους κατασκευαστές υπολογιστών.


Keywords
Τυχαία Θέματα