Οικονομικά Αποτελέσματα ομίλου Lottomatica

O Όμιλος Lottomatica ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους 2012.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Lottomatica S.p.A., υπό την προεδρία του Lorenzo Pellicioli, εξέτασε τα ενοποιημένα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και του πρώτου εξαμήνου και ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, το οποίο έληξε στις 30 Ιουνίου 2012.


Ο Marco Sala,

Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Lottomatica, δήλωσε: «Το τρίμηνο υπήρξε καλό για τον Όμιλο Lottomatica. Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα των εργασιών μας. Η διαφοροποίηση στην προσφορά των προϊόντων μας και η μεγάλη γεωγραφική διασπορά των περιοχών που εξυπηρετούμε, έχουν υποστηρίξει ικανοποιητικά τον Όμιλο στις συνθήκες οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατούν σε κάποιες από τις χώρες που δραστηριοποιούμαστε. Είναι σημαντικό ότι υπάρχουν ενθαρρυντικές προοπτικές περαιτέρω ευκαιριών για ιδιωτικό φορέα διαχείρισης. Καθώς συμπληρώνεται το πρώτο εξάμηνο του έτους, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επιτύχουμε τους στόχους της Οδηγίας μας για το σύνολο του έτους».


«Οι βασικές λειτουργικές ταμειακές ροές του Ομίλου ήταν καλές», δήλωσε ο Alberto Fornaro, Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Lottomatica. «Οι ισχυρές ταμειακές ροές έδωσαν τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν οι πληρωμές για μερίσματα, δικαιώματα μειοψηφίας και φόρους εισοδήματος για το τρίμηνο. Τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στην μητρική εταιρεία παρουσίασαν αύξηση 38% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος».


Ενοποιημένα Αποτελέσματα 2ου Τριμήνου
Για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, που έληξε στις 30 Ιουνίου 2012, τα έσοδα ανήλθαν σε €742,7 εκ. έναντι €702,6 εκ. για το δεύτερο τρίμηνο του 2011, καταγράφοντας αύξηση 5,7%. Η αύξηση των εσόδων οφείλεται στις επιχειρηματικές επιδόσεις εκτός Ιταλίας, καθώς και στις ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Σε σταθερό νόμισμα, τα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2012 αυξήθηκαν κατά περίπου €11,5 εκ. ή 2% έναντι της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους.


Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 5,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2012 και διαμορφώθηκαν σε €259,7 εκ. έναντι €245,4 εκ. για την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η αύξηση αυτή οφείλεται στις θετικές επιδόσεις όλων των τομέων εργασιών, με πρωτοπόρο την GTECH Lottery. Σε σταθερό νόμισμα, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά περίπου €6,3 εκ. ή κατά περίπου 3% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2011.


Τα λειτουργικά έσοδα (Operating Income) διαμορφώθηκαν στα €153,0 εκ. για το δεύτερο τρίμηνο του 2012 έναντι €140,0 εκ. για την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας αύξηση 9,3%.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Keywords
Τυχαία Θέματα