ΟΤΕ: Πιθανές μετακινήσεις…

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η μετακίνηση 2.000 εργαζόμενων από τη μητρική εταιρεία σε κάποια από τις θυγατρικές.

Μολονότι το θέμα της πιθανής μετακίνησης 2.000 εργαζομένων από την μητρική εταιρεία σε θυγατρική δεν έχει φτάσει στο δ.σ. του ΟΤΕ για συζήτηση και λήψη απόφασης, θεωρείται

σχεδόν βέβαιη η κίνηση αυτή για οικονομικούς λόγους από τον Οργανισμό.


Σύμφωνα με πληροφορίες προσκείμενες στη διοίκηση του ΟΤΕ, εξετάζονται πολλά σενάρια, ένα από τα οποία αναφέρει ότι αποδέκτης των εργαζομένων θα είναι η θυγατρική εταιρεία της OTEplus, με την επωνυμία Διεργασία Α.Ε. Σενάρια ακόμη υπήρξαν για τη μεταφορά των εργαζομένων στη Hellascom ή σε άλλες θυγατρικές του ομίλου. Τέλος, ένα άλλο σενάριο αφορούσε τη μεταφορά των εργαζομένων σε ειδική επιχειρησιακή μονάδα της μητρικής, διακριτού κόστους, παρόλο που κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο.


Βασική επιδίωξη της διοίκησης του ΟΤΕ είναι η ελάττωση του κόστους λειτουργίας της μητρικής εταιρείας, με απώτερο στόχο τη μείωση των χρεώσεων λιανικής έτσι ώστε να καταστούν πιο ανταγωνιστικές σε σχέση με τις χρεώσεις των εναλλακτικών παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι οι χρεώσεις (π.χ. τηλεφωνίας, Internet κ.λπ.) του ΟΤΕ, λόγω της δεσπόζουσας θέσης του στη αγορά τηλεπικοινωνιών, είναι ρυθμιζόμενες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με βάση το κόστος λειτουργίας (κοστοστραφείς). Ετσι ο οργανισμός δεν μπορεί να πουλά τις υπηρεσίες του κάτω του συγκεκριμένου κόστους, γεγονός που δημιούργησε πολλές προστριβές στο παρελθόν μεταξύ ΟΤΕ και ΕΕΤΤ.


Για να ξεπεράσει το εμπόδιο αυτό, ο οργανισμός επιχειρεί να μειώσει το προσωπικό εκείνο που επιβαρύνει το κόστος λειτουργίας της μητρικής και το οποίο δεν δραστηριοποιείται στα τηλεφωνικά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Τέτοιο προσωπικό είναι οι εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται στην ψηφιακή τηλεόραση (ΟΤΕ TV) και οι οποίοι εκτιμάται ότι θα είναι οι πρώτοι που θα μετοικήσουν από τη μητρική εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα