Πλατφόρμα Οργάνωση 2.0

Το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ υλοποιεί την ερευνητική δράση Οργάνωση 2.0.


Αντικείμενο της δράσης Οργάνωση 2.0 αποτελεί η ανάπτυξη μιας διαδικτυακά προσβάσιμης βάσης δεδομένων για τις κινήσεις κοινωνικής αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης που αυτο-οργανώνονται στην Ελλάδα

απευθείας από τους ίδιους τους πολίτες. Η βάση δεδομένων αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενημέρωση των πολιτών και προβολή των κινήσεων, ενώ προοπτικά θα υποστηριχθεί η συλλογική συζήτηση και διάδραση για τη δημιουργία νέων ιδεών καθώς και η αποτίμηση της χρήσης συλλογικών ψηφιακών μέσων (social media) ως πλατφόρμας για την ανάπτυξη κινήσεων αυτο-οργάνωσης.


Η υλοποίηση της δράσης Οργάνωση 2.0 ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2011, με στόχο να συγκεντρώσει πληροφορίες για όσο το δυνατόν περισσότερες κινήσεις αυτο-οργάνωσης πολιτών σε έναν ιστοχώρο προσβάσιμο από όλους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για επιπλέον ενημέρωση, συνεργασία, επικοινωνία αλλά και νέες ιδέες αλληλεγγύης και υποστήριξης.


Περισσότερες πληροφορίες για την πολιτική λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας Οργάνωση 2.0 μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο φυλλάδιο, ενώ στον ιστοχώρο http://organosi20.gr μπορείτε να προσπελάσετε ελεύθερα τη βάση δεδομένων που έχει ήδη αναπτυχθεί.


Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο της δράσης Οργάνωση 2.0 και να επικοινωνήσετε για οποιοδήποτε σχετικό θέμα στη διεύθυνση [email protected]. Η συνεισφορά σας στην προβολή της δράσης με όποιον τρόπο και εσείς το εκτιμάτε είναι ευπρόσδεκτη, όπως βεβαίως και όποιες ιδέες και σχόλια κρίνετε ότι μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση και περαιτέρω ανάπτυξη της δράσης αυτής.


Keywords
Τυχαία Θέματα