Η λειτουργία ‘Κοινόχρηστη Ροή Φωτογραφιών’ [iOS 6]

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του επερχόμενου iOS 6 είναι οι “Κοινόχρηστες Ροές Φωτογραφιών”, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν φωτογραφικά άλμπουμ τα οποία μπορούν να μοιραστούν με άλλους. Οι φίλοι σας μπορούν να δουν τις φωτογραφίες αυτές είτε από κάποια iCloud συσκευή (iOS 6 ή Mountain Lion) ή αν δεν διαθέτουν προϊόν της Apple

μέσα από την ιστοσελίδα iCloud.com.

Η ενεργοποίηση των κοινόχρηστων ροών μπορεί να γίνει μέσα από τις Ρυθμίσεις->Φωτογραφίες και Κάμερα

Από ‘κει και πέρα η δημιουργία κοινόχρηστων άλμπουμ μπορεί να γίνει με δύο τρόπους μέσα από την εφαρμογή Φωτογραφίες. Μπορούμε αρχικά μέσα από το άλμπουμ μας να επιλέξουμε τις φωτογραφίες που θέλουμε, να πατήσουμε Αποστολή->Ροή Φωτογραφιών και έπειτα να τις προσθέσουμε σε ένα ήδη υπάρχον κοινόχρηστο άλμπουμ ή να δημιουργήσουμε νέο.

Εναλλακτικά, από το μενού Ροή Φωτογραφιών επιλέγουμε το ‘+’ πάνω αριστερά και δημιουργούμε ένα νέο κοινόχρηστο φάκελο στον οποίο αργότερα μπορούμε να προσθέσουμε φωτογραφίες.

Όταν ο παραλήπτης αποδεχτεί την πρόσκληση στο άλμπουμ που του στείλατε θα εμφανιστεί το αντίστοιχο banner στην οθόνη σας:

Όπως βλέπετε, στο πεδίο ‘Προς’ μπορούμε να προσθέσουμε όσους παραλήπτες θέλουμε. Η ειδοποίηση σε συμβατή συσκευή είναι κάπως έτσι:

Οι φωτογραφίες που περιέχονται στο κοινόχρηστο άλμπουμ μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά από τον χρήστη σαν να ήταν δικές του:

Το κοινωνικό στοιχείο αυτών των κοινόχρηστων ροών φωτογραφιών έγκειται στο γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί να σχολιάσει μια φωτογραφία και να κάνει like, όπως στο Facebook για παράδειγμα. Τα σχόλια εμφανίζονται κάτω και αριστερά στην φωτογραφία:

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι τα άλμπουμ που δημιουργείτε δεν έχουν κάποια επίπτωση στο χώρο που σας προσφέρει το iCloud δωρεάν (5GB) ενώ ο διαμοιρασμός τους μπορεί να γίνει τόσο μέσω Wi-Fi όσο και με κινητό δίκτυο.

Σχολιασμός στο forum

iPhone Hellas - Νέο iPad iPhone 4S iPod Touch NewsΗ λειτουργία ‘Κοινόχρηστη Ροή Φωτογραφιών’ [iOS 6]

Keywords
Τυχαία Θέματα