iPad 2 + SmartCover = κενό ασφαλείας

Η είδηση που ακολουθεί θα σοκάρει αρκετούς κατόχους iPad 2 που θα διαπιστώσουν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα δεν είναι και τόσο ασφαλή… από τη στιγμή που το tablet τους “φοράει” το SmartCover!

Τι εννοούμε; Ανακαλύφθηκε ένα κενό ασφαλείας μέσω του οποίου κάποιος 3ος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα του iPad 2, ακόμα και αν αυτό είναι κλειδωμένο με κωδικό ασφαλείας (passcode), ακολουθώντας 4

απλά βήματα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να αναπαράγουμε το κενό ασφαλείας είναι να έχουμε τοποθετήσει το SmartCover στο iPad 2 και να έχουμε ενεργοποιήσει την επιλογή κλειδώματος/ξεκλειδώματος της συσκευής μέσω του iPad cover, από το menu General -> Settings:

Ενώ το iPad 2 είναι κλειδωμένο, κρατάμε πατημένο το power button μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη το “slide to power off”.Κλείνουμε το SmartCover.Ανοίγουμε το SmartCover.Επιλέγουμε το button cancel, που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Με τον τρόπο αυτό ένας 3ος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην τελευταία εφαρμογή που είχατε αφήσει ανοιχτή στο iPad 2. Αν για παράδειγμα είχατε αφήσει ανοιχτή μία σελίδα στο Safari, τότε θα εμφανιστεί η σελίδα αυτή, και ο χρήστης θα μπορέσει να πλοηγηθεί ανενόχλητος σε αυτή.


Η λύση:

Όπως αναφέραμε εξαρχής, το κενό ασφαλείας δημιουργείται μόνο εφόσον η αντίστοιχη επιλογή είναι ενεργοποιημένη από τις ρυθμίσεις της συσκευής. Μέχρις ότου κυκλοφορήσει ένα update που θα διορθώνει το πρόβλημα, σας συνιστούμε να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα/ξεκλείδωμα του iPad 2 μέσω του SmartCover, μέσα από το menu General -> Settings.

Σχολιασμός στο forum

Keywords
Τυχαία Θέματα