F1: "Να μποϊκοτάρουν το GP Μπαχρέιν"

18:24 9/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα καλούν τις ομάδες της F1 να μποϊκοτάρουν το φετινό GP Μπαχρέιν, εξαιτίας των συνεχιζόμενων κοινωνικών αναταραχών στο πριγκιπάτο της Μέσης Ανατολής.

"Θα κάνουμε μια καμπάνια για να υπάρξει μποϊκοτάζ από τους οδηγούς και τις ομάδες", είπε ο Ναμπέελ Ραχάμπ, αντιπρόεδρος του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Μπαχρέιν.

"Η κυβέρνηση θέλει την F1 για να πει στο εξωτερικό ότι όλα έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό. Αν έρθει η F1, τότε θα βοηθήσει την κυβέρνηση να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Θα προτιμούσαμε να μην πάρουν μέρος στον

αγώνα".

Η κούρσα στο Σακχίρ ματαιώθηκε πέρυσι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, αλλά επέστρεψε στο καλεντάρι για την προσεχή σεζόν, ως ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος στις 22 Απριλίου.

Η απάντηση των υπευθύνων της πίστας στα όσα είπε ο Ραχάμπ, είναι ότι η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Πέρυσι ο βασιλιάς του Μπαχρέιν διέταξε μια ανεξάρτητη έρευνα για τις υποτιθέμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν τον Νοέμβριο", ανέφερε εκπρόσωπος της πίστας του Σακχίρ.

"Η έρευνα βρήκε ενδείξεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έκανε γενικές και εξειδικευμένες συστάσεις. Η κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως τα ευρήματα της έρευνας και έδρασε άμεσα και πειστικά επί των συστάσεων.

"Το GP Μπαχρέιν αποτελεί ένα θεμελιώδες κομμάτι της τοπικής οικονομίας. Υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου από όλες τις τάξεις της κοινωνίας του Μπαχρέιν και αντιπροσωπεύει ένα σύμβολο εθνικής ενότητας".

Keywords
Τυχαία Θέματα