F1: Πιο επιθετική η Pirelli με τα λάστιχα το 2012

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της F1, η Pirelli, ετοιμάζεται να ακολουθήσει μια πιο επιθετική πολιτική την προσεχή σεζόν σε σχέση με τη φετινή.

"Γενικά, τα λάστιχα πρόκειται να είναι λιγότερο συντηρητικά του χρόνου, καθώς το δεύτερο μισό αυτής της σεζόν έδειξε πόσο καλά οι ομάδες έχουν κατανοήσει το προϊόν μας, επιτρέποντάς μας να κάνουμε κάποιες αρκετά επιθετικές επιλογές, όπως την πολύ μαλακή και τη μαλακή γόμα για την Κορέα", τόνισε ο αγωνιστικός διευθυντής της ιταλικής εταιρίας, Πολ Χέμπερι.

Στον

τελευταίο αγώνα του 2011 στη Βραζιλία, οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν για πρώτη φορά σε αγώνα την καινούργια μαλακή γόμα, η οποία χρησιμοποιήθηκε και στο πρόσφατο τεστ για νέους οδηγούς στο Αμπου Ντάμπι.

Επιπλέον, στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στο Ιντερλάγκος, θα είναι διαθέσιμη και το νέο σκληρό λάστιχο, καθώς η Pirelli θέλει να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα πριν αρχίσει η επόμενη σεζόν.

Πάντως ο Χέμπερι προειδοποίησε ότι, "είναι σημαντικό να μην δίνουμε μεγάλη βάση στις ονομασίες, γιατί αυτό που αποκαλούμε μαλακό λάστιχο τώρα, μπορεί να καταλήξει ως το μεσαίο για του χρόνου. Για αυτό γίνεται η όλη διαδικασία στις δοκιμές".

Keywords
Τυχαία Θέματα