GP Αμπου Ντάμπι: Ο Χάμιλτον ταχύτερος στο 2ο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών

Ο Λιούις Χάμιλτον διαδέχτηκε τον Τζένσον Μπάτον στην πρώτη θέση των ελεύθερων δοκιμών στο Αμπου Ντάμπι, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στην απογευματινή περίοδο της Παρασκευής (11/11), υπό το φως των προβολέων στη Γιας Μαρίνα.

Ο καλύτερος γύρος του Χάμιλτον ήταν στο 1:39.586 με τα μαλακά λάστιχα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Ο Μπάτον πήρε τη δεύτερη θέση με διαφορά 0,199" από τον team

mate του στην McLaren, ακολουθούμενος από τις δύο Ferrari των Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα.

Ο Αλόνσο είχε και το πιο σοβαρό περιστατικό από όλους τους οδηγούς, καθώς 23 λεπτά πριν από το τέλος βγήκε εκτός πίστας στην στροφή 1 και κατέληξε στις Tecpro μπαριέρες, προκαλώντας ζημιές στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του.

Και μπορεί αυτό το ατύχημα να έβαλε πρόωρο τέλος στις προσπάθειες του ισπανού, εν τούτοις είχε προλάβει να γράψει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, μένοντας τέσσερα δέκατα πίσω από την κορυφή.

Ατύχημα στο ίδιο σημείο είχε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, λίγα λεπτά νωρίτερα από τον Αλόνσο. Ωστόσο η Red Bull του παγκόσμιου πρωταθλητή δεν είχε κάποια σημαντική ζημιά, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να ξαναβγεί στην πίστα για τα τελευταία οκτώ λεπτά, δοκιμάζοντας τη μέση γόμα με βαρύ φορτίο καυσίμου.

Ο Φέτελ κατέληξε έκτος στην κατάταξη, μένοντας πίσω και από τον team mate του, Μαρκ Ουέμπερ.

Εβδομος ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ με Mercedes, αφήνοντας πίσω του τις Force India των Αντριαν Σούτιλ και Πολ ντι Ρέστα, όπως και τις Sauber των Καμούι Κομπαγιάσι και Σέρχιο Πέρες.

Ιδιαίτερα χαμηλά έμεινε ο άλλος οδηγός της Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο γερμανός επέλεξε προφανώς να μην τρέξει καθόλου με λίγα καύσιμα, γεγονός που τον έφερε μόλις 20ό στην τελική κατάταξη, 4,6" εκτός ρυθμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα