GP Αυστραλίας: Ο Μπάτον ταχύτερος στο τρίτο σκέλος ελεύθερων δοκιμών

Εντυπωσιακά ολοκλήρωσε τις ελεύθερες δοκιμές του κορεατικού GP η McLaren, καθώς οι δύο οδηγοί της κατάφεραν να πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις στην τρίτη περίοδο, το πρωί του Σαββάτου (15/10).

Οπως αναμενόταν, το σκηνικό του καιρού ήταν εντελώς αλλαγμένο σε σχέση με τις καταιγίδες της Παρασκευής, επιτρέποντας στους πιλότους να τρέξουν με σλικ λάστιχα σε στεγνή άσφαλτο για πρώτη φορά μέσα στο τριήμερο ως τώρα.

Ο Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον

έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι και με τις δύο γόμες, γράφοντας τους ταχύτερους χρόνους τόσο με τη μαλακή όσο και με την πολύ μαλακή.

Με τη μαλακή πιο γρήγορος ήταν ο Χάμιλτον, με χρόνο 1:37.595, αλλά στο τέλος με την πολύ μαλακή ο Μπάτον κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:36.910, παίρνοντας την κορυφή συνολικά.

Ο Χάμιλτον έμεινε δεύτερος με διαφορά περίπου τριών δεκάτων με την πολύ μαλακή γόμα, ενώ ο Μαρκ Ουέμπερ έφερε την Red Bull στην τρίτη θέση, σε απόσταση οκτώ δεκάτων.

Οσον αφορά τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είχε την ευκαιρία να δείξει τι πραγματικά μπορούσε να κάνει με την πολύ μαλακή γόμα, καθώς βρήκε μπροστά του στο τέλος τον Χάιμε Αλγκουερσουάρι, ο οποίος άθελά του τού χάλασε δύο διαδοχικούς γρήγορους γύρους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Φέτελ να περιοριστεί σε ένα "φτωχό" 1:39.695, καταλήγοντας μόλις ένατος στην κατάταξη.

Οι Ferrari έδειξαν να υπολείπονται σημαντικά σε ρυθμό από τις McLaren με την πολύ μαλακή γόμα: ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν 1,1" εκτός ρυθμού και ο Φελίπε Μάσα 1,5", μένοντας στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα. Πάντως τα πράγματα για την Scuderia ήταν καλύτερα με τα μαλακά λάστιχα, καθώς η διαφορά και των δύο οδηγών της από την κορυφή ήταν στα έξι δέκατα.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ της Mercedes είχε τον έβδομο ταχύτερο χρόνο, με τους Βιτάλι Πετρόφ (Renault) και Αντριαν Σούτιλ (Force India) να έπονται. Την κορυφαία 10άδα πίσω από τον Φέτελ έκλεισε ο ομόσταβλος του Σούμι, Νίκο Ρόσμπεργκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα