GP Ινδίας: Η παρουσίαση του αγώνα

Ο 17ος από τους 19 αγώνες που περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα της F1, θα γίνει στην Μπουντ της Ινδίας στο τέλος αυτής της εβδομάδας (28-30/10).

Πρόκειται για το πρώτο GP στην ιστορία της χώρας, σε μια ολοκαίνουργια πίστα που κατασκευάστηκε για αυτόν ακριβώς το σκοπό στα περίχωρα του Νέου Δελχί, και πιο συγκεκριμένα στη βιομηχανική πόλη Γκρέιτερ Νόιντα.

Μετά τη μαθηματική εξασφάλιση και του τίτλου κατασκευαστών πριν από δύο εβδομάδες στη Γέονγκαμ, η Red Bull ετοιμάζεται να ρίξει όλο το βάρος στον Μαρκ Ουέμπερ

στους τρεις εναπομείναντες αγώνες της σεζόν, θέλοντας να τον βοηθήσει να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη.

Ο αυστραλός βρίσκεται, επίσης, στο κυνήγι της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος οδηγών, που είναι η πιο ενδιαφέρουσα μάχη έπειτα από τη στέψη του Σεμπάστιαν Φέτελ στην Ιαπωνία.

Αυτή τη στιγμή ο Ουέμπερ είναι τέταρτος, απέχοντας 13 βαθμούς από τον Τζένσον Μπάτον της McLaren και τρεις από τον Φερνάντο Αλόνσο της Ferrari. Πίσω του βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτον, σε απόσταση 13 βαθμών. Ο Χάμιλτον και ο Μπάτον θα τρέξουν με νέα μπροστινή αεροτομή, την οποία φέρνει η McLaren σε αυτόν τον αγώνα για να την αξιολογήσει ενόψει 2012.

Το νέο πρόσωπο στο grid είναι ο Ναράιν Καρθικέγιαν, ο οποίος επιστρέφει στο μονοθέσιο της HRT μόνο για τον αγώνα της πατρίδας του, παίρνοντας τη θέση του Τόνιο Λιούτσι.

Λάστιχα
Ο συνδυασμός σκληρής και μαλακής γόμας επανεμφανίζεται μετά το GP Μ. Βρετανίας. Η επιλογή του σκληρού ελαστικού αποτελεί έκπληξη, καθώς η Pirelli είχε ανακοινώσει ότι δεν επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δεδομένα από την πίστα, οδήγησε τον επίσημο προμηθευτή του πρωταθλήματος να πάει αρκετά συντηρητικά σε αυτό το τριήμερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Pirelli όρισε τη μαλακή γόμα ως το prime λάστιχο, κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες θα έχουν περισσότερα σετ μαλακών ελαστικών απ' ότι σκληρών στη διάθεσή τους στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής.

Ανάμεσα στις δύο γόμες αναμένεται να υπάρχει μεγάλη διαφορά σε απόδοση υπέρ της μαλακής, αλλά όχι και ανάλογα μεγάλη διαφορά σε διάρκεια ζωής.

DRS
Για δεύτερη φορά φέτος μετά τη Μόντσα, θα υπάρχουν δύο ανεξάρτητες ζώνες DRS σε αυτόν τον αγώνα: η πρώτη στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού και η δεύτερη στη μεγάλη πίσω ευθεία. Τα αντίστοιχα σημεία εντοπισμού θα βρίσκονται αμέσως μετά στην προτελευταία στροφή και λίγο πριν από την στροφή 3.

Καιρός
Γενικά αίθριες αναμένεται να είναι οι καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μερική συννεφιά και θερμοκρασίες αέρα 29 βαθμών Κελσίου.

Λίγα λόγια για την πίστα
Σχεδιασμένη από τον Χέρμαν Τίλκε, η Μπουντ αποτελείται από 16 στροφές, διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ευθείες του πρωταθλήματος και χαρακτηρίζεται από αρκετά μεγάλες υψομετρικές διαφορές στη διάρκεια της διαδρομής της.

Πρόκειται για ένα τυπικό ντιζάιν του γερμανού αρχιτέκτονα: στην αρχή και στο τέλος του γύρου υπάρχουν μ

Keywords
Τυχαία Θέματα