GP Μαλαισίας: Ο Ντάνι Πεντρόσα στην pole position

Ο Ντάνι Πεντρόσα έφτασε στην κατάκτηση της δεύτερης pole position του μέσα στη σεζόν για το GP Μαλαισίας, κερδίζοντας τον ομόσταβλό του στην Honda και νυν παγκόσμιο πρωταθλητή MotoGP, Κέισι Στόνερ, στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (22/10) στην Σεπάνγκ.

Ο Πεντρόσα ανέκαμψε από μια μικρή πτώση που είχε στα πρώτα λεπτά του session για να κάνει δική του την κορυφή με χρόνο

2:01.462, τον οποίο έγραψε σε μία από τις τελευταίες του προσπάθειες.

Σε εκείνο το σημείο ο ισπανός είχε γκρεμίσει τον Στόνερ από την πρώτη θέση και ο αυστραλός προσπάθησε να απαντήσει, αλλά δεν τα κατάφερε για μόλις 0,029".

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο βρισκόταν κι αυτός με αξιώσεις στη διεκδίκηση της pole, όμως τελικά αρκέστηκε στην τρίτη θέση, μένοντας δύο δέκατα πίσω από τους δύο team mate του στο τέλος.

Ο Κόλιν Εντουαρντς απέτρεψε το 1-2-3-4 της Honda, κάνοντας την καλύτερή του φετινή εμφάνιση σε κατατακτήριες. Ο αμερικανός αναβάτης της Tech 3 Yamaha πήρε την τέταρτη θέση, αφήνοντας πέμπτο τον Μάρκο Σιμοντσέλι της Gresini.

Το αποτέλεσμα αυτό του Εντουαρντς ήταν μια παρηγοριά για τους ανθρώπους της Yamaha, που είδαν τις δύο εργοστασιακές μοτοσικλέτες τους να καταλήγουν στις δύο τελευταίες θέσεις.

Κι αν για τον αντικαταστάτη του τραυματία Χόρχε Λορένθο, τον δοκιμαστή Κατσουγιούκι Νακασούγκα, αυτό ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, καθότι δεν έχει ξανατρέξει στο MotoGP, για τον Μπεν Σπιζ ήταν μια μεγάλη απογοήτευση - έστω κι ο αμερικανός έχει τη δικαιολογία ότι έπεσε εκ νέου από τη μοτοσικλέτα του στη στροφή 5, επιβαρύνοντας κι άλλο το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στα πλευρά.

Πτώση είχε και ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος επέστρεψε με την εφεδρική μοτοσικλέτα της εργοστασιακής Ducati για να πάρει την ένατη θέση, τρεις πίσω από τον ομόσταβλό του Νίκι Χέιντεν.

Ανάμεσά τους στην κατάταξη βρέθηκαν οι Χιρόσι Αογιάμα (Gresini) και Αλβαρο Μπαουτίστα (Suzuki), ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Καλ Κράτσλοου της Tech 3.

Keywords
Τυχαία Θέματα