Το έργο στη Σόφια και οι επενδύσεις

10:45 22/10/2011 - Πηγή: AEK365

Η εταιρεία Patero D που σύμφωνα με δημοσίευμα ενδιαφέρεται και βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΑΕΚ προκειμένου να «μπει» στα μετοχικά της ΠΑΕ κινείται στη δημιουργία και διαχείριση κτιρίων και συγκροτημάτων κυρίως σε χώρες που έχουν ανάγκη από αναβάθμιση. Στη Ρουμανία, για παράδειγμα, η εταιρεία έχει δραστηριοποιηθεί για την κατασκευή ενός οικιστικού συγκροτήματος 202 διαμερισμάτων

σε μία έκταση 42,5 στρεμμάτων στο Βουκουρέστι. Δουλείες όμως έχουν ανοίξει οι Ρώσοι στη Βουλγαρία. Αρχικά αγόρασε, ανακαίνισε και συντηρεί τον εμπορικό χώρο «Ιλιάντσι» το οποίο λειτουργεί ως εμπορικό κέντρο λιανικής.

Το μεγάλο όμως κατασκευάζεται τώρα στη Σόφια, το οποίο μάλιστα φέρει και ελληνική υπογραφή (χωρίς φυσικά τούτο να σημαίνει κάτι για εμπλοκή με την ΑΕΚ - απλώς αναφορά του γεγονότος κάνουμε). Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Paradise Centrer (ΦΩΤΟ) που είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε λειτουργία έως τις αρχές του 2013. Πρόκειται για έργο που όμοιό του δεν έχει υπάρξει στη Βουλγαρία, ένα εμπορικό κέντρο το οποίο θα αναβαθμίσει την περιοχή στην περιφεριακή της Σόφιας. Και εδώ μπλέκεται και η ελληνική εταιρεία Danaos Development του εφοπλιστή Ι. Κούστα και τον όμιλο Φουρλή (κατέχουν από ποσοστό 50% έκαστος). H εν λόγω εταιρεία στην ουσία «συνεργάζεται» με τη Ρώσικη, του Ισάεφ για το συγκεκριμένο έργο, όπως φαίνεται από τα δημοσιεύματα στη Βουλγαρία.

Επιστρέφοντας στα έργα της εταιρείας που φέρεται να συζητά με την ΑΕΚ τονίζονται η κατασκευή εμπορικών κέντρων στη Ρωσία, όπως και κτίρια γραφείων και κατοικίες (δύο διαφορετικά συγκροτήματα, το πρώτο αφορά συγκρότημα με 10 βίλες και 26 άλλες κατοικίες, ενώ το δεύτερο αφορά ένα σύμπλεγμα διαμερισμάτων).

Keywords
Τυχαία Θέματα