Καταγγελίες κατά ΕΠΟ

10:20 22/10/2011 - Πηγή: AEK365

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων ασφαλείας χρηματαποστολών - φυλακών, καταγγέλλει την ΕΠΟ με την κάτωθι ανακοίνωση:


"Αξιότιμοι κύριοι,
Όπως πληροφορηθήκαμε από σωματεία - μέλη μας μετά από καταγγελίες των εργαζομένων μας η ομοσπονδία σας (Ε.Π.Ο.) συνεχίζει με επιστολές της να ενημερώνει τους εμπλεκόμενους φορείς (κοινωνικοί φορείς, ομάδες, εταιρίες security) αφενός μεν για την αποκλειστική της αρμοδιότητα στο θέμα της εκπαίδευσης - πιστοποίησης όσων εμπλέκονται με την ασφάλεια των

γηπέδων και αφετέρου με λεπτομέρειες σχετικές με το κόστος της εκπαίδευσης κτλ όπως άλλωστε ξεκαθαρίζει και η τελευταία με αρ. πρωτ. 29903 της 22/9/11.
Με αφορμή λοιπόν το τελεσίδικο αυτό χαρακτήρα της ανωτέρω επιστολής η Ομοσπονδία μας και κατ΄ επέκταση τα σωματεία μέλη της και φυσικά οι χιλιάδες των εργαζομένων που την απαρτίζουν σας δηλώνουμε ευθύς εξαρχής ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να πρωταγωνιστήσουμε εκ νέου σε θέατρο παραλόγου και επιλεκτικής εφαρμογής των αποφάσεων σας όπως τα προηγούμενα χρόνια!!!!
Σε ένα προϊόν που η ίδια η διοργανώτρια αρχή του το έχει υποβαθμισμένο και δεν μπορεί να επιβάλλει την τάξη και την ορθή διαχείριση είναι επιεικώς άτοπο να επιδιώκεται να επιβάλλετε κανόνες καθαρά φοροεισπρακτικού χαρακτήρα και μάλιστα όπως μας καταγγέλθηκε εις βάρος εργαζομένων μελών μας.
Δεν είναι δυνατόν να βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με επιστολές το περιεχόμενο των οποίων αυτοαναιρείται από την πρακτική τους εφαρμογή με αποτέλεσμα να δημιουργείτε μεταξύ των εργαζομένων σύγχυση και να γεννάτε το αίσθημα της αδικίας και κατά συνέπεια της ευρύτερης ανασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
Πριν λοιπόν καταλήξουμε στην σαφή διακήρυξη των θέσεων μας σαν ομοσπονδία και της γραμμής που θα τηρήσουμε εμείς και τα σωματεία μέλη μας έχουμε να σας απευθύνουμε κάποια ουσιαστικά ερωτήματα:
1. Με βάση ποια φορολογικά παραστατικά νομιμοποίησε πέρυσι η Ε.Π.Ο. την είσπραξη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τους εργαζόμενους που , δεδομένου ότι η τελευταίοι καμία απολύτως απόδειξη είσπραξης δεν έλαβαν από κανέναν;
2. Ισχύει για όλες τις εταιρίες security η αρχή της αναλογικότητας ως προς τον αριθμό διαπιστευμένων φυλάκων και χωρητικότητας γηπέδων της Super League;
3. Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα για την τήρηση των αρχών ισονομίας και νομιμότητας εκ μέρους σας και εφόσον ναι γιατί δεν επενέβησαν μέχρι τώρα;
4. Το κόστος της πιστοποίησης ποιος μας εγγυάται ότι θα καταβληθεί απ΄ όλους και όχι πάλι από τους ίδιους;
5. Κάτω από ποιες συνθήκες αποφασίζει η διοργανώτρια αρχή το κόστος, της συνθήκες αλλά και τους όρους ανάθεσης έργου;
Επειδή κύριοι σε όλα τα ανωτέρω ξέρουμε ότι δεν έχετε συγκροτημένες απαντήσεις και αυτό γιατί αν τις είχατε θα πράττατε είδη τα αυτονόητα και νόμιμα καταλήγουμε λοιπόν λέγοντας ότι, για εμάς και την φιλοσοφία γενικότερα της Ομοσπονδίας μας δεν υπάρχει η λογική ¨του μικρότερου κακού ή της ολίγων έγκυος¨!!!!
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε για άλλ
Keywords
Τυχαία Θέματα