MotoGP: Ο Ντοβιτσιόζο αφήνει την Honda για χάρη της Tech 3 Yamaha

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στην Honda, δίνοντας τα χέρια με την Tech 3 Yamaha ώστε να τρέξει μαζί της στο πρωτάθλημα MotoGP της επόμενης σεζόν.

Την είδηση αποκάλυψε το περιοδικό MCN, το οποίο ανέφερε ότι ο ιταλός αναβάτης απάντησε θετικά στην πρόταση του επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, Ερβε Πονσαράλ. Η σχετική επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να βγει την Δευτέρα (10/10).

Ο

Ντόβι δεχόταν πιέσεις από το HRC για να μεταπηδήσει στην δορυφορική της ομάδα LCR το 2012. Μάλιστα ως δέλεαρ, το ιαπωνικό εργοστάσιο υποσχόταν ότι θα συνέχιζε να του παρείχε πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη.

Ομως ο ίδιος τελικά απέρριψε αυτή την προοπτική, θέλοντας να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του με έναν άλλον κατασκευαστή.

Η συμφωνία του Ντοβιτσιόζο με την Tech 3 αφορά μόνο την επόμενη σεζόν, τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο. Ο ιταλός θα γίνει ο νέος team mate του Καλ Κράτσλοου, παίρνοντας τη θέση του Κόλιν Εντουαρντς, ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει με την νέα CRT ομάδα Forward Racing.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η Tech 3 είχε διαπραγματεύσεις και με τον Αλβαρο Μπαουτίστα, ο οποίος ωστόσο προτίμησε να περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη συμμετοχή ή μη της Suzuki του χρόνου στο MotoGP.

Οσον αφορά τον Ντοβιτσιόζο, αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προϊδεάσει το κοινό για την απόφασή του να αφήσει την Honda για την Yamaha, με δηλώσεις του στο MCN στο περιθώριο του ιαπωνικού GP την περασμένη εβδομάδα, με τις οποίες εξηγούσε λίγο-πολύ και τους λόγους της μετέπειτα απόφασής του.

"Οταν είσαι γρήγορος έχεις πολλές επιλογές και αν είμαι γρήγορος με την Yamaha του χρόνου, τότε είμαι σίγουρος ότι θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ στην εργοστασιακή ομάδα, κάτι που είναι ο στόχος κάθε αναβάτη", είχε πει ο Ντόβι, ο οποίος είναι τρίτος στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή, τρέχοντας με την εργοστασιακή ομάδα της Honda στο πλευρό των Κέισι Στόνερ και Ντάνι Πεντρόσα.

Keywords
Αναζητήσεις
ντοβιτσιοζο yamaha tech-3
Τυχαία Θέματα