Red Bull: Μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο

Ο Κρίστιαν Χόρνερ δεν βλέπει τον λόγο γιατί να μην συνεχιστεί η κυριαρχία της Red Bull στην F1 του χρόνου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει το περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης της ομάδας του.

"Ξέρουμε ότι αντίπαλοί μας δεν θα μείνουν στάσιμοι, αλλά αυτό που κάνει αυτό τον τίτλο τόσο ιδιαίτερο, είναι ότι η διάμετρος των ομάδων που βρίσκουμε απέναντί μας είναι πολύ υψηλή", τόνισε ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, που πανηγύρισε φέτος το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ στους τίτλους, σε οδηγούς και κατασκευαστές.

"Νομίζω

ότι σε όλους τους τομείς ήμασταν πιο δυνατοί ως ομάδα το 2011 σε σχέση με το 2010. Και με τη συνέχεια που υπάρχει, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο.

"Η ομάδα έχει υψηλότατο κίνητρο και παρότι δεν γνωρίζουμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες, υπάρχει σημαντική σταθερότητα στους κανονισμούς. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο. Θα κρατήσουμε χαμηλά το κεφάλι, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και ελπίζω να εμφανιστούμε με μια ανταγωνιστική RB8 στη Μελβούρνη την άνοιξη".

Κάνοντας τον απολογισμό του 2011, ο Χόρνερ σημείωσε: "Πιστεύω ότι υπερασπιστήκαμε το πρωτάθλημα καλύτερα απ' ό,τι το κερδίσαμε.

"Η ομάδα έχει εξελιχθεί ακόμα και σε τομείς που δεν είναι στο προσκήνιο. Από άποψης αξιοπιστίας, ακόμα και με τα προβλήματα που είχαμε [με το κιβώτιο ταχυτήτων του Σεμπάστιαν Φέτελ], το μονοθέσιο έφτασε στον τερματισμό στη Βραζιλία.

"Αν εξαιρέσουμε από ένα κλατάρισμα ελαστικού στο Αμπου Ντάμπι, ήμασταν άψογοι στην αξιοπιστία. Επίσης, η κατάκτηση 650 βαθμών είναι ένα απίστευτο επίτευγμα και ελπίζω να χτίσουμε πάνω σε αυτό και να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο του χρόνου.

Αναφορικά με το μονοθέσιο της Red Bull για τη νέα σεζόν, πρόσθεσε: "Σίγουρα οι προκλήσεις είναι διαφορετικές, ειδικά στη σχεδίαση της εξάτμισης. Εμείς πιέσαμε ως την καρό σημαία στη Βραζιλία και μάθαμε πράγματα που θα εφαρμοστούν στο επόμενης χρονιάς.

"Ως συνήθως, ο Αντριαν [Νιούι] δεν τελειώνει νωρίς τα ντιζάιν του και αυτή είναι ακριβώς η ίδια κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα