Standing ovation για Βιεϊρίνια

12:56 4/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θα βρεθεί το απόγευμα (17:15GR) στο γήπεδο της Τούμπας, δεν θα αγωνιστεί ασφαλώς κόντρα στον Λεβαδειακό αφού ήδη ανήκει στη Βόλφσμπουργκ, αναμένεται όμως να αποθεωθεί από τους οπαδούς του Δικεφάλου που θα βρεθούν στις κερκίδες.

Το "πλάνο" προβλέπει - πριν το παιχνίδι - να μπει ο Βιεϊρίνια στο κέντρο του γηπέδου και να χαιρετήσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που τον αγάπησαν έπειτα από 3,5 χρόνια παρουσίας στην ομάδα. Αντιθέτως, μένει να φανούν οι αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας

απέναντι στη διοίκηση για τη συγκεκριμένη πώληση.

Ο Βασίλης Τσάρτας (εκπρόσωπος του Αντρε Βιεϊρίνια), με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 υποστήριξε πάντως ότι η παραχώρηση του παίκτη στη Βόλφσμπουργκ στοιχειοθετεί μια καλή εμπορική συμφωνία για τον ΠΑΟΚ και τον παίκτη.

Βιεϊρίνια είναι ένας πολύ προσγειωμένος άνθρωπος, ένα παιδί αρκετά ευαίσθητο. Το γεγονός ότι φεύγει μετά από 4 χρόνια από τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη, όπου το προέκυψαν πολλά και σε προσωπικό επίπεδο, κάπου τον στενοχωρεί. Ομως δε μπορεί να είναι συνεχόμενα στην καριέρα του σε μία ομάδα. Δεν ήταν ότι θα έφευγε οπωσδήποτε από τον ΠΑΟΚ. Είχε συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του και είχαμε συζητήσει για τις προϋποθέσεις για να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Βασική προϋπόθεση ήταν ο ΠΑΟΚ να τα βρει με τη Βόλφσμπουργκ. Εμείς είχαμε ενημερωθεί από τον ΠΑΟΚ ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τις δύο ομάδες", υποστήριξε και τόνισε ότι δεν πιέστηκε από τον ΠΑΟΚ για να υπογράψει στη Βόλφσμπουργκ.
"Κατά κάποιο τρόπο είχε αρχίσει να κάνει τον κύκλο του στον ΠΑΟΚ. Σε ενάμιση χρόνο τελείωνε το συμβόλαιο του και ή θα έπρεπε να γίνει μία καλή ανανέωση ή θα έπρεπε να δει τη συνέχεια. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι η βιωσιμότητα του συλλόγου. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δε μπορούσε να κρατήσει τον παίκτη, έπρεπε να γίνει μία προσπάθεια για το καλύτερο. Ο Αντρε δεν ξεπουλήθηκε ούτε πιέστηκε.

Δε νομίζω ότι έχουν γίνει πολλά τέτοια deal στο παρελθόν όσον αφορά μία τέτοια μετακίνηση. Ο Ριέρα του Ολυμπιακού πουλήθηκε στη Γαλατασαράι πουλήθηκε με 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σισέ πουλήθηκε με 5,5 εκάτ. Ευρώ. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε την πρόθεση να πουλήσει τον Βιεϊρίνια αν δεν ικανοποιηθεί. Ηρθε μία πολύ καλή πρόταση. Αν δε μπορώ να κρατήσω κάτι, θα κοιτάξω να το πουλήσω. Ολοι οι παίκτες έχουν μία αξία. Νομίζω ότι το προηγούμενο διάστημα Ζαγοράκης, Βρύζας και Κωνσταντινίδης ήταν ξεκάθαροι για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να επιβιώσει. Η UEFA είναι ξεκάθαρη με financial fair play".

Ο Τσάρτας ουσιαστικά υποστήριξε ότι δεν είχαν γίνει συζητήσεις μεταξύ του ΠΑΟΚ και του παίκτη για την υπογραφή νέου συμβολαίου. "Η επιβίωση περνάει μέσα από κάποια δυνατότητα που έχει ο σύλλογος για να φτάσει εκεί που μπορεί. Ηταν λίγο νωρίς ακόμα για να μπούμε στη διαδικασία να συζητήσουμε κάποια προοπτική ανανέωσης.

Ο Αντρε έκρινε ότι μπορεί να περιμένει κάτι πολύ καλό από το εξωτερικό για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκεί. Δε μιλάμε για ξεπούλημα. Ούτε πιέστηκε να φύγει με το ζόρι. Ολες

Keywords
Τυχαία Θέματα