Stats - Μπορούσια Ντόρτμουντ

Επτά παιχνίδια έχει δώσει στο Βεστφάλεν φέτος η Ντόρτμουντ με απολογισμό πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Η μοναδική ομάδα που πέρασε νικηφόρα από την έδρα των πρωταθλητών Γερμανίας είναι η Χέρτα με σκορ 1-2 (Bundesliga - 3η αγωνιστική).

Σε πέντε εντός έδρας ματς για το πρωτάθλημα η Μπορούσια μετρά τέσσερις νίκες και μία ήττα, αυτή από την ομάδα του Βερολίνου.

Στο συγκεκριμένο σετ αγώνων, ο συντελεστής τερμάτων είναι

15 υπέρ - 3 κατά. Δύο γκολ έχει σκοράρει η Χέρτα και ένα η Νυρεμβέργη.

Τα επτά από τα 15 γκολ έχουν επιτευχθεί στο πρώτο ημίχρονο.

Σχεδόν τα μισά από αυτά τα γκολ τα έχει πετύχει ο Λεβαντόφσκι (7), ο οποίος δεν έχει σκοράρει σε κανένα εκτός έδρας παιχνίδι!

Σε κανένα από αυτά τα πέντε ματς για την Bundesliga δεν έχει αποβληθεί ποδοσφαιριστής είτε για την Ντόρτμουντ είτε για αντίπαλη ομάδα. Οι κίτρινες κάρτες είναι 6-12.

Για το Champions League, η ομάδα του Κλοπ έχει δώσει ένα ματς στο γήπεδό της, το ισόπαλο 1-1 με την Αρσεναλ. Οι λονδρέζοι είχαν προηγηθεί με γκολ του φαν Πέρσι στο 42'. Ο Πέρισιτς είχε απαντήσει στο 89'.

Ενα είναι και το εντός έδρας ματς για το Κύπελλο Γερμανίας και συνοδεύτηκε από νίκη με 2-0 επί της Ντιναμό Δρέσδης, ομάδα που αγωνίζεται στη Zweiteliga.

Με το αποψινό ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, η Μπορούσια εγκαινιάζει μια σειρά αγώνων με υψηλό βαθμό δυσκολίας, καθώς ακολουθούν τα ματς πρωταθλήματος με Βόλφσμπουργκ, Μπάγερν, Σάλκε και Γκλάντμπαχ και το εκτός έδρας με την Αρσεναλ για το Champions League.

Το "SIGNAL IDUNA Park", πιο γνωστό ως "Westfalenstadion", είναι χωρητικότητας 80.720 θεατών. Κατασκευάστηκε το 1974 (το 2002 η τελευταία ανακατασκευή) και ο αγωνιστικός χώρος έχει διαστάσεις 115 x 75.

Keywords
Τυχαία Θέματα