Επιστροφή στις νίκες με τρίαρα για Σίτι!

00:00 4/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Ενα τραγικό λάθος του Ρέινα και μια ολιγωρία στην άμυνα της Λίβερπουλ ουσιαστικά έκριναν το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Premier League στο Etihad. Χωρίς να είναι καλύτερη, αλλά εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-0 των Reds και είναι και πάλι μόνη πρώτη στη βαθμολογία, περιμένοντας ένα ακόμη στραβοπάτημα της Γιουνάιτεντ, που αγωνίζεται την Τετάρτη (4/1) στο

St. James Park της Νιούκαστλ.

Η Λίβερπουλ είχε συνεχώς τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, όμως ουσιαστική ευκαιρία έκανε μία: στο 8' ο Ντάουνινγκ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χαρτ, όμως ο άγγλος τερματοφύλακας έκανε το καθήκον του. Ο,τι δηλαδή απέτυχε να κάνει ο Ρέινα δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Αγουέρο έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή και ο ισπανός κατάφερε να αφήσει την μπάλα να περάσει από κάτω του.

Από το πουθενά η Σίτι μπήκε μπροστά στο σκορ και στο 33' ο Γιάγια Τουρέ έκανε μια... βόλτα μέσα στην περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι, αφού η Λίβερπουλ αποδείχθηκε... λίγη ούτως ώστε να μετουσιώσει σε ευκαιρίες την κατοχή.

Στο 73' ο Μπάρι αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή, όμως μέχρι να το... καταλάβουν οι γηπεδούχοι ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, ο Σκρτελ ανέτρεψε τον Γιάγια μέσα στην περιοχή και ο Μίλνερ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για το τελικό 3-0.

Με την ψυχή στο στόμα η Τότεναμ
Στα άλλα ματς της ημέρας, η Τότεναμ σφυροκοπούσε την Γουέστ Μπρομ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, όμως γκολ δεν έβαζε ούτε με... αίτηση. Τελικά, η λύτρωση ήρθε από τον Ντεφόου στο 63' μετά από φάση... μεγάλης διάρκειας μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ενώ η Σάντερλαντ πέρασε... αέρας από την έδρα της Γουίγκαν, την οποία διέλυσε με 4-1 και βύθισε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι σκόρερ της 20ης αγωνιστικής:
Δευτέρα (2/1)
Αστον Βίλα - Σουόνσι Σίτι 0-2 (5' Ντάιερ, 47' Ρούτλετζ)
Μπλάκμπερν - Στόουκ Σίτι 1-2 (70' Γκουντγουίλι - 17', 45' Κράουτς)
ΚΠΡ - Νόριτς Σίτι 1-2 (11' Μπάρτον - 42' Πίλκινγκτον, 83' Μόρισον)
Γουλβς - Τσέλσι 1-2 (85' Γουόρντ - 54' Ραμίρες, 89' Λάμπαρντ)
Φούλαμ - Αρσεναλ 2-1 (85' Σίντγουελ, 92' Ζαμόρα - 21' Κοσιελνί)

Τρίτη (3/1)
Τότεναμ - Γουέστ Μπρομ 1-0 (63' Ντεφόου)
Γουίγκαν - Σάντερλαντ 1-4 (62' Ρονταλέγκα - 45' Γκάρντνερ, 55' ΜακΚλίν, 73' Σεσενιόν, 80' Βον)
Μάντσεστερ Σ. - Λίβερπουλ 3-0 (10' Αγουέρο, 33' Γ. Τουρέ, 75' πεν. Μίλνερ)

Τετάρτη (4/1)
22:00GR Εβερτον - Μπόλτον
22:00GR Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γ.

Keywords
Τυχαία Θέματα