Λοέμπ: Παράξενο να παίρνεις τίτλο στη μέση ενός ράλι

Ο Σεμπαστιέν Λοέμπ χαρακτήρισε περίεργο το συναίσθημα της κατάκτησης του πρωταθλήματος πολύ πριν από την ολοκλήρωση του τελευταίου ράλι της σεζόν, στη Μ. Βρετανία - μία επιτυχία που έγινε πραγματικότητα για τον γάλλο της Citroen μετά την είδηση της οριστικής εγκατάλειψης του Μίκο Χίρβονεν από τον αγώνα.

"Σίγουρα είναι μια παράξενη κατάσταση να είμαι έξω στη βροχή, στη μέση ενός ράλι, και να γνωρίζω ήδη ότι έχω κερδίσει το πρωτάθλημα ξανά", είπε ο Λοέμπ το βράδυ της Παρασκευής (11/11).

"Δεν

μπορώ να το πιστέψω. Οκτώ τίτλοι, είναι μια σπουδαία στιγμή. Είναι περίεργο, γιατί όταν κερδίζεις τον τίτλο συνήθως μπορείς να κάνεις πάρτι, αλλά απόψε δεν θα συμβεί αυτό, γιατί ξεκινάμε πολύ νωρίς αύριο.

"Ακόμα και σήμερα το πρωί, ποιος να το έλεγε! Η μάχη ήταν τόσο σκληρή και ο Μίκο οδηγούσε τόσο γρήγορα, που τίποτα δεν είχε τελειώσει. Σε εκείνο το σημείο δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα ήμουν ένας οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής".

Οσον αφορά τη συνέχεια του αγώνα, ο Λοέμπ τόνισε: "Σίγουρα δεν υπάρχει πίεση, θα οδηγήσω για την ευχαρίστησή μου και θα δούμε. Η προτεραιότητα ήταν να κερδίσω το πρωτάθλημα. Τώρα που το καταφέραμε, ο στόχος είναι η νίκη στο ράλι. Αν αυτό είναι εφικτό, τότε σίγουρα θα το παλέψουμε".

Ο γάλλος έκανε πράξη τα λεγόμενά του, καθώς το πρωί του Σαββάτου (12/11) κατάφερε να αυξήσει την πρωτοπορία του στην κατάταξη από τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα από το ένα στα 7,3 δευτερόλεπτα.

Στο μεταξύ, ο Πέτερ Σόλμπεργκ αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη από την τέταρτη θέση με πρόβλημα στην τροφοδοσία, γεγονός που έδωσε μεγάλο αέρα στον Μαντς Οστμπεργκ όσον αφορά την κατάληψη της τρίτης θέσης.

Εκτός αγώνα, τουλάχιστον για σήμερα, τέθηκε και ο Κίμι Ράικονεν από την έβδομη θέση, εξαιτίας μιας εξόδου που είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει σε ένα χαντάκι.

Η κατάταξη μετά την 14η ειδική:Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος 1. Λοέμπ Citroen 2h00m30.8s 2. Λάτβαλα Ford + 7.3s 3. Οστμπεργκ Stobart Ford + 1m51.0s 4. Χ. Σόλμπεργκ Stobart Ford + 4m06.1s 5. Γουίλσον Stobart Ford + 5m16.6s 6. Μικ Mini + 5m21.8s 7. Κάιπερς FERM Ford + 6m14.1s 8. Τάνακ M-Sport Ford + 6m17.2s 9. Νοβίκοφ Abu Dhabi Ford + 7m13.2s10. Μπλοκ Monster Ford + 10m11.1s

Keywords
Τυχαία Θέματα