Μοντέστο: Με μυαλό και καρδιά

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο Λιμάνι και ο Φρανσουά Μοντέστο μίλησε για το μεγάλο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής. "Αν παίξουμε με μυαλό και καρδιά θα κερδίσουμε", δήλωσε ο Φρανσουά Μοντεστό, που τόνισε όμως πως ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού. Ο κορσικανός μεσοαμυντικός μίλησε επίσης για την πορεία στο Champions League, για το συμβόλαιό του, που ολοκληρώνεται

το καλοκαίρι, ενώ χαρακτήρισε ως αδυναμία των ερυθρολεύκων τις στημένες φάσεις.

Η συνέντευξη του Μοντέστο στο "ΤΗΛΕ – ΑΣΤΥ":
Προβεβλημένες καταχωρήσεις: "Είμαι κορσικό κλειδί και όχι γαλλικό. Παίζω σε πολλές θέσεις αλλά το θέμα είναι να κερδίσει η ομάδα. Και αν πρέπει να θυσιαστώ για το καλό της ομάδας δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω σε οποιαδήποτε θέση. ’λλωστε στην καριέρα μου έχω αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Αυτό που θέλω είναι να παίζω. Ομολογώ όμως ότι τον τελευταίο χρόνο έχω ανακαλύψει τη θέση του αμυντικού χαφ που μου έδωσε ο κόουτς και ομολογώ ότι μου αρέσει πάρα πολύ".

Ο απολογισμός της μέχρι τώρα πορείας του στον Ολυμπιακό: "Η πρώτη μου χρονιά ήταν πολύ καλή. Κατάφερα να ενσωματωθώ γρήγορα στην ομάδα και με βοήθησε πολύ ο Ολυμπιακός και οι συμπαίκτες για να προσαρμοστώ. Πήραμε πρωτάθλημα με ένα νέο προπονητή, μία νέα ομάδα και ένα καινούργιο Πρόεδρο και ελπίζω να έχει το ίδιο αποτέλεσμα και η φετινή σεζόν. Όταν πρωτοήρθα μου έκαναν εντύπωση τόσο όμορφα πράγματα στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό και παρά τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα βλέπω ότι ο κόσμος είναι εγκάρδιος και αυτό είναι πολύ σημαντικό".

Για τις διαφορές μεταξύ ελληνικού και γαλλικού πρωταθλήματος: "Το γαλλικό ποδόσφαιρο στηρίζεται πολύ στη φυσική κατάσταση με παίκτες που προέρχονται από την Αφρική κατά κύριο λόγο, στην Ιταλία υπάρχει πολύ τακτική και ένα λάθος μικρό μπορεί να στοιχίσει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα πάντα είναι πιο ανοικτά δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τακτική με μοναδικό σκοπό των ομάδων να σκοράρουν".

Για το στυλ παιχνιδιού του: "Προέρχομαι από την Κορσική και η κουλτούρα μου είναι εντελώς διαφορετική από τη Γαλλική. Έχω παίξει πολύ στην αλάνα. Η νοοτροπία μας σαν Κορσικανοί είναι πολύ διαφορετική γιατί ξέρουμε ότι θα πρέπει να παλέψουμε πολύ για να πετύχουμε πράγματα γιατί δεν είμαστε ουσιαστικά Γάλλοι".

Για το θέμα των ακαδημιών: "Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι πολλά παιδιά παίζουν στον δρόμο σε αλάνες αλλά θα πρέπει να υπάρχουν ακαδημίες για να μαζεύουν τα ταλέντα και να τα προωθήσουν να παίξουν στην πρώτη ομάδα γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον".

Για το ανεκπλήρωτο όνειρό του: "Να με δει ο πατέρας μου να παίζω στην πρώτη κατηγορία".

Για την πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ: "Πρέπει να βάλουμε γκολ κόντρα στην Μαρσέιγ και να προσέξουμε πολύ την άμυνα μας. Μέχρι τώρα η πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν πολύ καλή αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Παίξαμε καλά με Αρσεναλ και Ντόρτμουντ και χρειάζεται να συνεχίσουμε να πα

Keywords
Τυχαία Θέματα