Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 70-86 από την Φενερμπαχτσέ Ούλκερ στην Τουρκία, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague

Την τέταρτη ήττα του, σε ισάριθμους εκτός έδρας αγώνες, γνώρισε την Πέμπτη (1/12) ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Ιβκοβιτς ηττήθηκε με 70-86 από την Φενερμπαχτσέ Ούλκερ στο Abdi Ipekci, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague, χάνοντας παράλληλα και την διαφορά του +7 από το

ματς του ΣΕΦ. Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς πλήρωσε την κακή της άμυνα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, αλλά και την αδυναμία της να βρει λύσεις στην πιεστική άμυνα των τούρκων, κυρίως στην τέταρτη περίοδο. Χάινς και Λούκας πάλεψαν για τους ερυθρόλευκους, Τζέρελς και Ούκιτς έκαναν την διαφορά για την Φενέρ.

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι για τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τους γηπεδούχους να διατηρούν ένα ισχνό προβάδισμα δύο πόντων (12-10, 5'), με τον Ούκιτς να προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα στην ερυθρόλευκη άμυνα.

Στην συνέχεια, η ελληνική ομάδα πήρε το προβάδισμα με τρεις (15-12), με ένα σερί 5-0 και τον πολύ καλό Γλυνιαδάκη, ωστόσο οι τούρκοι απάντησαν γρήγορα με ένα 4-0 και πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ (16-15, 8'). Με λέι απ του Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός έφτασε πρώτος στην δεύτερη περίοδο, με σκορ 17-16.

Με τρίποντο του Γκετσεβίτσιους και δύο βολές του Χάινς, οι ερυθρόλευκοι πήραν έναν αέρα πέντε πόντων, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (22-16, 11'). Η ομάδα του Ιβκοβιτς είχε τον έλεγχο του ρυθμού και με όπλο την καλή της άμυνα, έβρισκε διαδρόμους προς το καλάθι της Φενέρ (27-21, 13'), ωστόσο δεν μπορούσε να κρατήσει ή να αυξήσει την διαφορά της, με το συγκρότημα του Σπάχια να κρατάει την επαφή με το σκορ και να φέρνει το ματς στα ίσια (31-31, 15').

Οι πειραιώτες έχασαν τον επιθετικό τους προσανατολισμό στην συνέχεια, ήταν άστοχοι και απρόσεκτοι στην τελική προσπάθεια, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Φενέρ και με τον Τζέρελς να ταλαιπωρεί την άμυνα του Ολυμπιακού, προηγήθηκε με τέσσερις (36-32, 18').

Το μομέντουμ του πρώτου μέρους άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια με ένα +6 (42-36). Αρκετά λάθη στο τέλος της δεύτερης περιόδου από τον κυπελλούχο Ελλάδας, που... κόλλησε στην πιεστική άμυνα των τούρκων.

Παρά το γρήγορο 4-0 του Ολυμπιακού και την μείωση του σκορ (40-42, 22'), στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Ιβκοβιτς. Η Φενέρ χτύπησε μέσα από την ρακέτα με τους Γκιστ, Βίντμαρ και με ένα δικό της 8-0, ανέβασε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό, για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (50-40, 25').

Ο Λούκας έδωσε ταχύτητα στην επίθεση του Ολυμπιακού και με τις βοήθειες του Χάινς, οι ερυθρόλευκοι έριξαν την διαφορά στους πέντε (50-55, 27'). Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς, με την ελληνική ομάδα να μειώνει κι άλλο (54-57, 29'), με τρίποντο του Κέσελι. Η διαφορά των τριών πόντων για την Φενέρ έμεινε μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (59-56, 30').

Με τον Τζέρελς να παίζει μόνος του την άμυνα του Ολυμπιακού, οι γηπεδούχοι έχτισαν μία διαφορά έξι πόντων, στο ξεκίνημα της τέταρτης και τελευταίας περιόδου (64-58, 31'). Ο Ολυμπιακ

Keywords
Τυχαία Θέματα