Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 77-78 από την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των Top 16 της Euroleague

Την δεύτερη ήττα του, σε ισάριθμους αγώνες στους Top 16 της Euroleague, γνώρισε ο Ολυμπιακός, που ηττήθηκε στην παράταση με 77-78 από την Γαλατασαράι, στο Abdi Ipekci της Κωνσταντινούπολης. Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς, παρά τα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, κατάφερε

να στείλει το ματς στην παράταση (69-69), με απίστευτο τρίποντο του Σλούκα από το κέντρο, αλλά λύγισε στο έξτρα πεντάλεπτο. Σπανούλης, Πρίντεζης και Χάινς οι καλύτεροι για τους ερυθρόλευκους, ενώ ο Λούκας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους τούρκους.

Ο Ολυμπιακός, με τους Ντόρσεϊ και Σπανούλη, ξεκίνησε αρκετά καλά την αναμέτρηση (4-0, 2'), ωστόσο οι τούρκοι δεν άφησαν την ελληνική ομάδα να ξεφύγει περισσότερο και με ένα δικό τους 4-0, ισοφάρισαν γρήγορα (4-4, 3').

Αμφίρροπη ήταν η συνέχεια του πρώτου δεκάλεπτου, με την Γαλατά να... χτυπάει από την γραμμή των 6,75μ., με τους Λούκας, Σάβοβιτς (12-8, 7') και τον Ολυμπιακό να απαντάει με τους Σπανούλη και Πρίντεζη (13-13, 9'). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε, με τις δύο ομάδες ισόπαλες, με 15-15.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε, έτσι όπως τελείωσε η πρώτη. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (19-19, 12'), με τους ερυθρόλευκους να βρίσκουν λύσεις, κυρίως με πικ εν ρολ, στην επίθεση, αλλά να μην έχουν την ίδια απόδοση στην άμυνα.

Η συνέχεια ήταν πολύ κακή για τον Ολυμπιακό, σε άμυνα και επίθεση. Η ομάδα του Μαχμούτι ανέβασε τον ρυθμό, τιμώρησε με τρίποντα την κακή περιφερειακή άμυνα των φιλοξενούμενων και με ηγέτες τους Λάκοβιτς και Οζέρ, έκανε επιμέρους σκορ 19-5 σε 5' και ξέφυγε με διαφορά 14 πόντων (38-24, 17'). Παρά τις προσπάθειες των Σπανούλη και Ντόρσεϊ, η Γαλατά κράτησε το +14 μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (42-28).

Καλό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο. Η ομάδα του Ιβκοβιτς βελτίωσε αισθητά την άμυνα της και με ηγέτες στο σκοράρισμα τους Πρίντεζη, Σπανούλη, έκανε επιμέρους σκορ 11-2 και μείωσε γρήγορα στους πέντε (39-44, 24'). Οι δύο παίκτες των ερυθρόλευκων συνέχισαν να αποδίδουν εξαιρετικά στην επίθεση, κατεβάζοντας κι άλλο την διαφορά για την ελληνική ομάδα (43-46, 25').

Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο, οι κυπελλούχοι Ελλάδας... μπλόκαραν, δίνοντας το δικαίωμα στους τούρκους, με τους Οζέρ, Σιπ και Αντριτς να κάνουν ένα σερί 11-0 και να ανεβάσουν εκ νέου την διαφορά στους 14 (57-43, 28'). Με τέσσερις βολές των Γκετσεβίτσιους, Σπανούλη, οι ερυθρόλευκοι πήγαν στην τελευταία περίοδο στο -10 (47-57).

Με ένα τρίποντο του Σπανούλη και ένα καλάθι του Χάινς, ο Ολυμπιακός μείωσε γρήγορα στους πέντε (52-57, 33'), στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν κι άλλο την απόδοση τους και με τρίποντο του Γκετσεβίτσιους, ισοφάρισαν σε 59-59 στο 35', δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στο υπόλοιπο του αγώνα.

Με καλάθι του Λούκας στα 1'.32'', η Γαλατά πήρε προβάδισμα με δύο πόντους (63-61), ενώ ο Χάινς, με μία εύστοχη βολή, μείωσε σε 62-63 για τον Ολυμπιακό, με 31'' να απομένουν για την λήξη του αγώνα. Ο Λούκας, με καλάθι στα 11'', αύξησε το προβάδισμα των γηπε

Keywords
Τυχαία Θέματα