Ο Παναιτωλικός επικράτησε 2-0 της Ξάνθης στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League

Στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 10 βαθμούς, ανέβηκε ο Παναιτωλικός, ο οποίος επικράτησε 2-0 της Ξάνθης στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Μέτριο το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να είναι πιο αποτελεσματικοί και να παίρνουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Γκολ στο ντεμπούτο του με την

φανέλα του Παναιτωλικού πέτυχε ο Παύλος Μητρόπουλος, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 35'.

Το πρώτο 25άλεπτο του αγώνα άνηκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με κινητήριο μοχλό τον Μαρσελίνιο, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού. Ωστόσο, στο διάστημα της υπεροχής της, η Ξάνθη δεν κατάφερε να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία, με εξαίρεση την φάση του 23', όπου ο Μαρσελίνιο δεν μπόρεσε από πολύ μακριά να εκμεταλλευτεί την έξοδο του Μπλάζιτς, ο οποίος είχε βγει για να κόψει αντεπίθεση των ακριτών.

Μετά το 25', οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς, ανέβασαν την απόδοση τους και δημιούργησαν καταστάσεις στην άμυνα της Ξάνθης. Στο 35', η ομάδα του Τεννέ άνοιξε το σκορ, με γκολ του νεοαποκτηθέντα Μητρόπουλου.

Μετά από εξαιρετική σέντρα του Χαριστέα, ο Μητρόπουλος, με κεφαλιά-ψαράκι στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης, νίκησε τον Βιβιανί και έκανε το 1-0, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα για το πρώτο μέρος.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο μέρος, με στόχο την επίτευξη του γκολ της ισοφάρισης. Οι ακρίτες πίεσαν την άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά οι προσπάθειες των Μαρσελίνιο και Μαρκόφσκι δεν ήταν ικανές να προβληματίσουν τον Μπλάζιτς.

Οι αγρινιώτες ήθελαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που άφηνε η Ξάνθη και τα κατάφεραν ιδανικά στο 65'. Ο Καμαρά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Εντιμάρ, με τον διαιτητή Βοσκάκη να δείχνει το σημείο του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Ξάνθης.

Ο Ρότσα ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Βιβιανί και διπλασίασε το προβάδισμα του Παναιτωλικού στο 67'. Η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στην ομάδα του Τεννέ, η οποία, εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό της πλεονέκτημα, έφτανε πολύ εύκολα στην εστία του Βιβιανί.

Οι Θεοδωρίδης και Καμαρά δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, αλλά ούτε οι ξανθιώτες μπόρεσαν να μειώσουν το σκορ, με το 2-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα