Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 77-76 της Ουνικάχα Μάλαγα στην Ανδαλουσία, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Euroleague

Με τον Διαμαντίδη να... εκτελεί εν ψυχρώ την Ουνικάχα Μάλαγα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 77-76 στην Ανδαλουσία, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Euroleague. Ο αρχηγός των πράσινων ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές, αφού με δύο δικά του εύστοχα τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν

από το 71-75 στα 15'', για να πάρουν την νίκη, μετά από δύο ήττες στην διοργάνωση.

Με τους Σάτο, Σμιθ και Διαμαντίδη να... πυροβολούν έξω από τα 6,75μ., οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση, χτίζοντας μία διαφορά οκτώ πόντων (13-5, 3'). Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στην πολύ καλή άμυνα των πράσινων, οι οποίοι με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Μπατίστ και ένα καλάθι του Σάτο, αύξησαν την διαφορά τους στους 10 (19-9, 7').

Η εξαιρετική εμφάνιση των παικτών του Ομπράντοβιτς σε άμυνα και επίθεση συνεχίστηκε, με τους Λόγκαν και Σμιθ να συνδυάζουν την ουσία με το θέαμα και τον Παναθηναϊκό να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (27-17).

Με ένα γρήγορο 7-0, με Βουγιούκα, Λόγκαν και Διαμαντίδη, οι πρωταθλητές Ευρώπης ανέβασαν κι άλλο την διαφορά τους, στους 17 πόντους, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (34-17, 12'). Οι ισπανοί προσπάθησαν και απάντησαν με ένα 9-4, μειώνοντας την διαφορά στους 12 (26-38, 14').

Στην συνέχεια, η Μάλαγα βελτίωσε την αμυντική της λειτουργία, βρήκε διαδρόμους στην άμυνα του Παναθηναϊκού και σε συνδυασμό με την αστοχία της ελληνικής ομάδας, πλησίασε κι άλλο (32-40, 16').

Το μομέντουμ του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις κακές επιθετικές επιλογές του Παναθηναϊκού, ήταν εύστοχοι στις βολές και με... τρελό τρίποντο του Βάλτερς από το κέντρο, στην εκπνοή του ημιχρόνου, έκαναν επιμέρους σκορ 13-3 και έφτασαν σε απόσταση αναπνοής (43-45, 20').

Χέρι-χέρι προχωρούσαν οι δύο ομάδες στο σκοράρισμα, στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με την Μάλαγα να παίζει πιεστική άμυνα και να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ομάδα του Ομπράντοβιτς (48-48, 23').

Σε εκείνο το σημείο, οι πράσινοι... ξεκόλλησαν, αξιοποίησαν την υπεροχή του Μπατίστ στην ρακέτα και με ένα σερί 6-0, ξέφυγαν με έξι (54-48, 24'). Το ντέρμπι συνεχίστηκε, με την ελληνική ομάδα να είναι άστοχη σε ελεύθερα σουτ και να μην μπορεί να ξεφύγει (58-55, 28'). Με δύο βολές του Βάλτερς, η Μάλαγα έφτασε σε απόσταση ενός πόντου τον Παναθηναίκό (57-58, 30').

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η τέταρτη και τελευταία περιόδος του αγώνα, με τον Σμιθ να ευστοχεί σε τρίποντο και να δίνει ανάσα στον Παναθηναίκό, ο οποίος διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ (63-60, 33').

Στην συνέχεια, οι άστοχες βολές και οι βιαστικές επιθετικές επιλογές των πράσινων, έδωσαν το δικαίωμα στους ισπανούς να ισοφαρίσουν σε 64-64, έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι των ισπανών, οι οποίοι με δύο βολές του Ροντρίγκεθ, πέρασαν, μετά από πολύ ώρα, μπροστά στο σκορ, με 68-67, 2'.47'' πριν το τέλος. Με

Keywords
Τυχαία Θέματα