Ολυμπιακός με... αρρυθμίες

Καρδιακούς έχει βαλθεί να κάνει φέτος τους φίλους του Ολυμπιακός. Κι αυτός καθώς μπροστά μπορεί να σκοράρει με συνέπεια (συνολικά 16 γκολ σε 7 ματς), αλλά πίσω υπάρχει πρόβλημα.

Το γεγονός ότι έχει δεχθεί ήδη 9 γκολ σε εφτά ματς, όταν πέρυσι όλη τη σεζόν είχε δεχθεί 18, καταδεικνύει και το πρόβλημα.

Αν έπαιζε ο Κοστάντσο στο Βικελίδης θα υπήρχε εξήγηση. Τα

φορτώναμε όλα σε αυτόν και καθαρίζαμε. Στα γκολπόστ όμως ήταν ο Μέγερι και αποδεικνύεται πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο αργεντίνος. Ούτε φυσικά ο ούγγρος.

Η αμυντική λειτουργία δεν είναι η απαιτούμενη για το επίπεδο και τις μονάδες του Ολυμπιακού κι αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τον Βαλβέρδε.

Οπως θα πρέπει να τον προβληματίσει το γεγονός ότι η ομάδα του από το 60λεπτο-70λεπτο σε κάθε ματς παθαίνει καθίζηση, δίνοντας δικαίωμα στον κάθε αντίπαλο να ελπίζει.

Κακή νοοτροπία; Ελλειψη συγκέντρωσης; Κούραση; Απάντηση θα πρέπει να βρει ο Βαλβέρδε και οι συνεργάτες του, καθώς οι απαιτήσεις από την ομάδα του Πειραιά είναι μεγάλες. Κι αυτές τις απαιτήσεις τις έχει δημιουργήσει η ίδια η ομάδα με κάποια εξαιρετικά διαστήματα στα παιχνίδια της.

Δεδομένο είναι όμως και παράλληλα καθόλου τυχαίο πως από τις πέντε νίκες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, οι τέσσερις είναι στο γκολ. Μόνο με τον Πανιώνιο πέρασε ήσυχο απόγευμα.

Και έως τώρα το πλήρωσε μόνο με τον ΟΦΗ, ενώ θα μπορούσε να έχει κι άλλη γκέλα. Την ΑΕΚ δεν την αναφέρω γιατί είναι αποτέλεσμα εντός προγράμματος.

Οπως επίσης είναι δεδομένο πως όποτε ο 35χρονος Ιμπαγάσα βγαίνει από την 11άδα, ο Ολυμπιακός δεινοπαθεί να δημιουργήσει, ενώ χάνει και την ηρεμία του στο κέντρο με αποτέλεσμα να δεινοπαθεί και αμυντικά.

Απαρατήρητη επίσης δεν περνάει η ευκολία με την οποία οι ερυθρόλευκοι πετάνε στα σκουπίδια τις ευκαιρίες τους. Το ίδιο έκαναν και σήμερα οι Μόνχε και Τζιμπούρ στο β' μέρος, ενώ οι επιθετικοί του Ολυμπιακού έχουν εμφανιστεί επιπόλαιοι και σε προηγούμενα ματς.

Δεν μπορούμε βέβαια να παραβλέψουμε πως ο Ολυμπιακός πέρασε σήμερα από μία δύσκολη έδρα, έχοντας την πίεση δύο διαδοχικών ανεπιτυχών αποτελεσμάτων και την κούραση του Champions League.


Keywords
Τυχαία Θέματα