Πιλάβιος: Ούτε ένας φάκελος από UEFA φέτος

18:24 6/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Σοφοκλής Πιλάβιος ανέδειξε το γεγονός ότι μέχρι τώρα, τη φετινή σεζόν, δεν έχει έρθει στην Ομοσπονδία ούτε ένας φάκελος από την UEFA για ύποπτα παιχνίδια, ενώ για τη διαιτησία τόνισε ότι έχει δείξει καλά δείγματα, αν και σαφώς πρέπει να κρίνεται στο τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3:
-Για τη τοποθέτησή του σε επιτροπή της FIFA

και το αντικείμενο αυτής:
"Η επιτροπή λέγεται "Επιτροπή Ποδοσφαίρου" και το αντικείμενό της έχει να κάνει με τις εξαγγελίες του προέδρου της FIFA πως θα αναλάβει μια επιτροπή που θα την αποτελούν παλιοί ποδοσφαιριστές, παλιοί παράγοντες, πρόεδροι ομοσπονδιών, πράγματα του ποδοσφαίρου αυτού καθ' αυτού. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Μισέλ Πλατινί θα προεδρεύει της επιτροπής και είναι τιμή για μένα που με επέλεξε".

-Για το αν η ποδοσφαιρική Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από τη συμμετοχή στην επιτροπή αυτή:
"Σε κάθε επιτροπή, η χώρα μπορεί να επωφεληθεί από πάρα πολλά πράγματα. Στην UEFA συμμετέχουμε σε πέντε επιτροπές. Συμμετέχω εγώ στην επιτροπή του Champions League, ο κύριος Βασσάρας είναι στην επιτροπή διαιτησίας, κι άλλοι παράγοντες. Μπορούμε να αντλήσουμε πολλά πράγματα από το εξωτερικό, είτε είναι στην Ευρώπη είτε εκτός Ευρώπης. Από τεχνογνωσία, από επαφές, αλλά και από εμπειρίες που μπορούμε να συλλέξουμε από αυτά που έχουν κάνει έξω. Θέλω να πω πως οι άνθρωποι που εργάζονται στις επιτροπές της UEFA και της FIFA, μπορούν να φέρουν πολλά θετικά πράγματα στη χώρα".

-Για το αν συμπεριλαμβάνει τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη στην εκπροσώπησή μας:
"Ο κύριος Θεοδωρίδης έχει ξεφύγει από αυτό το επίπεδο. Είναι το νο3 της UEFA κι αυτό για μας τους Έλληνες είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή. Για μένα προσωπικά είναι κάτι που βλέπω με μεγάλη αγάπη και συμπάθεια. Γνωριζόμαστε από τεσσάρων χρονών, είμαστε σαράντα χρόνια φίλοι. Τώρα είναι και ο Πατρίκ Κομνηνός στην UEFA. Οι άνθρωποι που είναι στην UEFA και στη FIFA μπορούν να φέρουν πολλά πράγματα στη χώρα".

-Για το ότι αναδύεται θέμα αυτοδιοίκητου:
"Πρώτον, τη Δευτέρα εμείς έχουμε ένα ΔΣ το οποίο θα αναφερθεί στις πτυχές και τα άρθρα του νέου νόμου. Την Τρίτη, η σύσκεψη έχει να κάνει μάλλον με τον απολογισμό του πρώτου γύρου στο θέμα της βίας. Λέω μάλλον, γιατί θα θέσουμε κι εμείς το θέμα αν δεν είναι στην ατζέντα. Για αυτό εμείς κάνουμε το συμβούλιο τη Δευτέρα για να μπορώ να έχω τη γνώμη του συμβουλίου για το τι θα πούμε την Τρίτη".

-Για το θέμα της βίας και της διαιτησίας και αν έχουν συνδεθεί αυτά με την οικονομική επιχορήγηση με παρέμβαση Μπιτσαξή:
"Το θέμα της διαιτησίας δεν νομίζω να συζητηθεί. Νομίζω πως ο ΓΓΑ εκφράζει μια προσωπική άποψη για το θέμα της διαιτησίας και είναι δικαίωμά του να την εκφράζει. Δεν νομίζω πως έχει να κάνει σε κάτι με το θέμα των επιχορηγήσεων. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο πως σε ό,τι αφορά την ΕΠΟ, αυτή δεν επιχορηγείται. Η ΕΠΟ έχει δικούς της πόρους. Η ΓΓΑ επιχορηγεί τις ενώσεις-μέλη της ΕΠΟ και η ΕΠΟ έχει μια σύνδεση με τον ΟΠ

Keywords
Τυχαία Θέματα