Ράικονεν: Δεν θα γύριζα στην F1 αν δεν είχα κίνητρο

Ο Κίμι Ράικονεν έστειλε ένα μήνυμα σε όσους τον κατηγορούν για υπέρ του δέοντος χαλαρή προσέγγιση στους αγώνες, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης για το κίνητρό του, ενόψει της επιστροφής του στην F1 με την Lotus Renault GP.

"Δεν θα γύριζα αν δεν ένιωθα να έχω κίνητρο", τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, η τελευταία συμετοχή του οποίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν πριν από δύο χρόνια.

"Πάντα γίνεται πολύς λόγος για το αν έχω

κίνητρο, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά τι κάνω ή τι σκέφτομαι εκτός από τον εαυτό μου, οπότε δεν με ενδιαφέρει τι λένε κάποιοι.

"Μου αρέσει που επιστρέφω. Δεν θα έβαζα το όνομά μου σε ένα συμβόλαιο αν δεν πίστευα ότι θα το απολαύσω".

Ο Ράικονεν πιστεύει, επίσης, ότι δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί και πάλι σε ένα μονοθέσιο F1, καθώς δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με τότε που έφυγε για το WRC.

"Η μεγαλύτερη διαφορά με το 2009 θα είναι τα λάστιχα πιθανότατα", σημείωσε. "Το μονοθέσιο δεν νομίζω πως είναι πολύ διαφορετικό. Το DRS είναι ένα καινούργιο πράγμα, αλλά βασικά είναι παρόμοιο με το κουμπί που υπήρχε παλιά για την εμπρός αεροτομή".

Ο 32χρονος φινλανδός είχε αποδώσει παλιότερα την απόφασή του να φύγει από την F1, στη ψυχολογική κόπωση που ένιωθε.

Τι λέει όμως τώρα για την απόφασή του να επιστρέψει; "Ανυπομονώ να γυρίσω και τουλάχιστον στην F1 ξέρω πώς λειτουργούν τα πράγματα. Ημουν εκεί για πολλά χρόνια, ενώ όταν πήγα στο ράλι δεν ήξερα τι θα συμβεί και στο NASCAR δεν είχα ιδέα τι θα συμβεί. Οπότε είναι αρκετά εύκολο να επιστρέψω στην F1, θα είναι κάτι λογικά πολύ φυσιολογικό για μένα".

Ο Ράικονεν βρισκόταν σε συζητήσεις και με την Williams για το 2012, αλλά τελικά προτίμησε την πρόταση της Lotus Renault, επειδή πιστεύει ότι ήταν η καλύτερη από τις δύο.

"Υπήρχαν δύο επιλογές, είτε αυτή η ομάδα είτε η Williams, και στο τέλος όλα εξελίχθηκαν με την Lotus Renault όπως θέλαμε, οπότε αυτός είναι ο λόγος που την επέλεξα".

Keywords
Τυχαία Θέματα