Σάντος στο sport.gr για Φετφατζίδη

Οταν ο Φερνάντο Σάντος πρωτοσυνάντησε τον Γιάννη Φετφατζίδη, σε εκείνη τη διπλή αποστολή για τους αγώνες της Εθνικής με Λετονία και Ισραήλ τον Οκτώβριο του 2010, ήξερε πολύ καλά ότι επρόκειτο για ένα νεαρό παιδί με σπουδαίο ποδοσφαιρικό ταλέντο.

Τον ξεχώρισε, τον πίστεψε, του έδωσε ευκαιρίες στην προκριματική φάση του Euro 2012, ακόμα και τον μάλωσε -όταν κάποια στιγμή πίστεψε ότι έπρεπε να το κάνει- για να βελτιώσει ο "Φέτφα" την αγωνιστική του συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση

ο Πορτογάλος τεχνικός επένδυσε από το παρόν (όχι μόνο για το μέλλον) στις ικανότητες του διεθνή άσου του Ολυμπιακού. Με συνετή διαχείριση, όπως και ο συνάδελφός του, Ερνέστο Βαλβέρδε, φροντίζουν για ένα καλύτερο μέλλον του Φετφατζίδη, που είναι τυχερός να συνεργάζεται με αυτούς τους δύο προπονητές.

Το νικητήριο γκολ στο Βελοντρόμ, όπως λέει ο Σάντος στο Sport.gr, ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον ποδοσφαιριστή.

"Είναι πολύ σημαντικό αυτό το γκολ", είπε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός, που σαφώς και ποντάρει στην αγωνιστική βελτίωση και ενεργοποίηση του Φετφατζίδη, ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Και συνέχισε: "Το γκολ αυτό ήρθε για τον Φετφατζίδη σε μια περίοδο που δεν αγωνιζόταν συχνά. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή, διότι ήταν και κρίσιμο για την εξέλιξη του αγώνα".

Τι χρειάζεται να κάνει περισσότερο από κάθε τι άλλο στη συνέχεια ο Φετφατζίδης; "Να πιστέψει στον εαυτό του", λέει ο Σάντος, που ήταν εκείνος που πριν περίπου έναν χρόνο κάλεσε τον 21άχρονο στην Εθνική, με την οποία ήδη μετράει τρία γκολ και έντεκα συμμετοχές.

Εκείνο στο οποίο επιμένει ο Πορτογάλος τεχνικός, είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον Ελληνα ποδοσφαιριστή: "Είναι νεαρός, ξέρει μπάλα, αλλά ακόμα μαθαίνει ποδόσφαιρο". Για αυτό και χρειάζεται ακόμα δουλειά. Οσο για το αν είναι πλέον σημαντικός για την ομάδα; "Αν παίζει, είναι σημαντικός. Είτε για τον Ολυμπιακό είτε για την Εθνική".

Για τη νίκη και την εικόνα του Ολυμπιακού, ο Σάντος είπε: "Ηταν πολύ καλός ο Ολυμπιακός. Αν προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι πολύ σημαντική επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μάλιστα, σε μια περίοδο που η Εθνική έχει προκριθεί στα τελικά του Euro. Είναι πολύ θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχουν τέτοιες επιτυχίες".

Keywords
Τυχαία Θέματα