Σλούκας: Είμαστε δεμένοι, καλύπτουμε τα κενά

13:50 5/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Παρότι η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού έχει πολλά νέα πρόσωπα, ο Κώστας Σλούκας θεωρεί πως το δέσιμο της ομάδας είναι σε υψηλό επίπεδο και σε αυτό ακριβώς το στοιχείο αποδίδει το ότι καλύπτονται οι σημαντικές απουσίες των Βασίλη Σπανούλη και Λάζαρου Παπαδόπουλου. Ο έλληνας γκαρντ των ερυθρολεύκων μίλησε στον sentra103.3 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ματς με το Πανιώνιο και τη δική του συνδρομή, ενώ τόνισε πως μπαίνει στο γήπεδο

για να κάνει πράξη τις εντολές του Ίβκοβιτς.

"Εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου, αυτό που θα μου πει ο προπονητής, καλύτερα, προσπαθώ να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Εκείνη την ώρα έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για να κερδίσει η ομάδα. Πάνω από όλα αυτό προέχει.

Βλέποντας το παιχνίδι απ' έξω 35 λεπτά, ήξερα πάνω κάτω πως παίζει ο Πανιώνιος. Το σημαντικότερο ήταν να κρατήσω τη διαφορά και από εκεί και πέρα, με μία δύο επιθέσεις και καλές επιλογές, το παιχνίδι θα τελείωνε.

Έτυχε να βρεθώ εγώ να σουτάρω, να φτάσουμε στους επτά πόντους διαφορά, να παίξουμε μια καλή άμυνα και από εκεί και πέρα παίξαμε καλά για να κερδίσουμε.

Οι συνθήκες ήταν λίγο περίεργες, τόσο οι τραυματισμοί όσο και το κενό γιατί είχαμε να παίξουμε επίσημο παιχνίδι δέκα ημέρες. Σίγουρα είναι μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ που κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Πανιώνιος και σε μια σκληρή έδρα και δείξαμε ότι έχουμε ψυχή χωρίς τον φυσικό ηγέτη τον Σπανούλη και τον Παπαδόπουλο. Συνεχίζουμε γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Καβάλα που πρέπει να κερδίσουμε και εκεί για να είμαστε στην καλύτερη θέση".

Για το αν υπάρχει συσπείρωση της ομάδας λόγω των απουσιών: "Κακά τα ψέματα, η ομάδα είναι καινούρια. Το σημαντικό είναι το δέσιμο. Υπάρχει καλή χημεία κι έτσι καλύπτεται το κενό, είτε πρόκειται για τον ηγέτη, είτε για τον "άσο", είτε για το "5".

Έλειπε ο Σπανούλης, τράβηξε στο σκοράρισμα ο Γκετσεβίτσιους, ο Πρίντεζης ο οποίος είναι σταθερός όλη τη χρονιά, ο Γλυνιαδάκης... Είναι το δέσιμο της ομάδας και το διάβασμα του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός έχει το ταλέντο και τους παίκτες να το κάνει αυτό".

Για τη δική του παρουσία στον Ολυμπιακό: "Η περσινή χρονιά ήταν ένα παρά πολύ όμορφο ταξίδι, τόσο με την ομάδα μου τον ’ρη όσο και με την εθνική ομάδα. Γυρίζοντας στον Ολυμπιακό ένιωσα πιο έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη μιας τέτοιας ομάδας.

Στην αρχή δεν έπαιζα, ήταν επιλογή του προπονητή, εγώ δουλεύω καθημερινά για να δείξω πως αξίζω μια παραπάνω ευκαιρία. Θεωρώ τον εαυτό μου έτοιμο για να δώσω το καλύτερο να κερδίσει η ομάδα κάθε παιχνίδι είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη.

Δεν σας κρύβω πως όταν υπάρχουν τρεις παρόμοιοι παίκτες στην ίδια θέση και οι τρεις παίκτες πουλάνε προοπτική και ταλέντο, είναι λίγο δύσκολο. Αλλά είμαστε πολλά χρόνια με τον Δημήτρη (Κατσίβελη) και τον Βαγγέλη (Μάντζαρη), έχουμε πάρει πρωταθλήματα, έχουμε αναπτύξει σχέσεις φιλίας και νομίζω βοηθάει αυτό. Δεν ξέρω αν φαίνεται, αλλά βοηθάει, αν και είναι δύσκολο.

Εύχομαι ο Ολυμπιακός να φύγει αλώβητος από δύσκολές έδρες, όπως την

Keywords
Τυχαία Θέματα