Σολάκης στο sport.gr: Ο Καπίνο μού πήρε την μπουκιά από το στόμα

Δεν έχει ούτε τα μισά του χρόνια. Ο Στέφανος Καπίνο δεν έχει καν συμπληρώσει τα 18. Ο Ηλίας Σολάκης πάλι, πριν λίγες ημέρες (στις 15 Δεκεμβρίου) έγινε 37 χρονών. Το ποδόσφαιρο την έχει αυτή τη χάρη. Ο ανήλικος (στις 18 Μαρτίου ενηλικιώνεται ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού) να τα βάζει με κάποιον που γεννήθηκε δύο δεκαετίες νωρίτερα και να βγαίνει νικητής.

Για την ακρίβεια, ο μικρός νίκησε σε δύο προσωπικές μονομαχίες τον Β«μεγάλοΒ». Και στις δύο περιπτώσεις, οι φάσεις ήταν καθοριστικές για να κρατήσει ο Παναθηναϊκός

το 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και τελικά να πάρει τη νίκη στον τελευταίο του αγώνα πρωταθλήματος για το 2011.

Ο Σολάκης μίλησε στο Sport.gr για τις φάσεις του 14` και του 27`, όταν ο νεαρός τερματοφύλακας και με τη βοήθεια του δοκαριού του στέρησε δύο φορές το γκολ, τη μία σε εξ` επαφής πλασέ που επιχείρησε και την δεύτερη σε κεφαλιά στο αριστερό του Β«παραθυράκιΒ». Β«Μου πήρε την μπουκιά από το στόμαΒ», είπε χαρακτηριστικά ο επιθετικός του Αστέρα, που το Σάββατο (17/12) έκανε το ντεμπούτο του για φέτος.

Μάλιστα, με την ευκαιρία της συνέντευξης που μας παραχώρησε, άρπαξε την ευκαιρία να κάνει αυτό που είχε σκοπό να κάνει στο ΟΑΚΑ μετά τον αγώνα, παρά την πίκρα του για τις χαμένες ευκαιρίες: Β«Δεν είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Καπίνο μετά τον αγώνα, οπότε δεν μπόρεσα να του πω αυτό που ήθελα. Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια. Του εύχομαι να συνεχίσει έτσι και να κάνει μεγάλη καριέρα. Εχει τα φόντα. Μπορεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο να είμαστε αντίπαλοι, αλλά πάνω από όλα είμαστε συνάδελφοιΒ».

Όταν ο Σολάκης ξεκινούσε την ποδοσφαιρική του καριέρα, το 1993 από την ομάδα της Φλώρινας, ο Καπίνο δεν είχε καν γεννηθεί. Ως επιθετικός, λοιπόν, ο άσος του Αστέρα έχει βρει μπροστά του πολλούς τερματοφύλακες. Οπότε, η άποψή του για τον Καπίνο, με τον οποίο αναμετρήθηκε στο ΟΑΚΑ, έχει ενδιαφέρον λόγω της εμπειρίας του. Θυμάται τις δύο φάσεις:

Β«Εκανα καλά τελειώματα. Δεν είναι να πεις ότι έγινε τσαφ. Εκανα το τελείωμα όπως ήθελα. Αλλά ο Καπίνο αντέδρασε εξαιρετικά και στις δύο περιπτώσεις. Στην πρώτη που πλάσαρα από κοντά, ήμουν 99% σίγουρος ότι θα σκοράρω. Ετοιμαζόμουν να πανηγυρίσω. Εκανε φανταστική απόκρουση. Στην δεύτερη, η μπάλα πήγε στο γάμα. Πίστεψα ότι ξαφνιάστηκε. Αλλά και πάλι έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και την έβγαλε. Πιστεύω ότι αυτές οι δύο ήταν οι αποκρούσεις της αγωνιστικήςΒ».

Ο Σολάκης κατέληξε για τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού: Β«Εχει σπουδαίο μέλλον, αν δουλέψει σωστά και κρατήσει χαμηλά την μπάλα. Είναι πολύ ταλαντούχο παιδί, με εξαιρετικά προσόντα. Εχει κάνει δύσκολες επεμβάσεις και σε άλλα παιχνίδια. Μάλιστα, συμμετέχει σε αυτό, είναι μέσα στον αγώνα. Εχει τα φόντα να ξεχωρίσειΒ».

Keywords
Τυχαία Θέματα