Ξενιάδης: Κινέζοι θέλουν την ΑΕΚ

Ο Βασίλης Ξενιάδης σε νέες δηλώσεις του τόνισε για μία ακόμη φορά ότι έχει στην κατοχή του τα 10.250.000 ευρώ που χρειάζονται για να αγοράσει το 51% των μετοχών της ΑΕΚ, ενώ ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χάρης Οικονομόπουλος, τόνισε ότι ο υποψήφιος επενδυτής είναι αφερέγγυος.

Αρχικά είπε ο Ξενιάδης

στην εκπομπή Δίκη του ΣΚΑΪ:
"Οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να ασχολούνται με την ΑΕΚ κι όχι αν έχω εγώ δίπλωμα στην Αμερική. Θα μπορούσαν να με πάρουν να τους πω κι όχι να κάνουν μονομερείς κρίσεις. Εγώ κατέθεσα μια πρόταση. Δεν έχουμε πει εμείς ποιοι είμαστε. Κακώς βγήκαν προς τα έξω. Ας έρθουν να μας ρωτήσουν να μάθουν κάποια στοιχεία και μετά να κάνουν κρίση. Πάμε να δούμε αν αυτή η πρόταση υπάρχει κι αν είναι συμφέρουσα για την ΑΕΚ. Αυτό μετράει".

Για τη συνάντηση της Παρασκευής με τον Σταύρο Αδαμίδη: "Κάναμε μια έρευνα για την Morgan Stanley για το γεγονός ότι είναι ενεχυριασμένες οι μετοχές. Δεν θέλαμε να δώσουμε στους ανθρώπους της ΑΕΚ που βρίσκονται μέσα στην Morgan Stanley καμία εικόνα

Αποφασίσαμε ότι έπρεπε να πάμε κατευθείαν στον πρόεδρο. Το πρώτο ραντεβού κλείστηκε από τον πολύ καλό μου φίλο τον κ. Στράτο με τον κ. Αδαμίδη. Του καταθέσαμε επίσημα την πρόταση του ομίλου. Του είπαμε ότι ζητάμε το 51% των καινούριων μετοχών. Όμως γνωρίζαμε για το πρόβλημα με την Morgan Stanley και βάλαμε το νομικό επιτελείο να το ψάξουμε.

Μου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση. Δώσαμε τα χέρια και ανήμερα των Φώτων έγινε συνάντηση των νομικών επιτελείων. Η ΑΕΚ ήθελε κεφάλαια εγώ με τους νομικούς μου κατέθεσα την ευρωστία μου και πλέον ανέλαβαν οι νομικοί. Για μας προχωράει το πράγμα.

Μάλιστα είπαμε να πάμε μαζί στην Morgan Stanley. Είπαν τα πρώτα 2,5 να μπουν να πάνε για να αγοράσουν τις μετοχές της Morgan Stanley και είπαμε όχι".

Επίθεση από Οικονομόπουλο
Ύστερα από την αρχική τοποθέτηση του Βασίλη Ξενιάδη ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Χάρης Οικονομόπουλος, έκανε επίθεση στον υποψήφιο επενδυτή.

"Υπάρχει μια σύμβαση ενεχύρου από το 2006 με την Morgan Stanley. Οι μετοχές έχουν αυξηθεί από Μ.Κ. Ανακρίβειες και αναλήθειες λέγονται τώρα από τον κ. Ξενιάδη. Δεν έδωσε τα χέρια με τον κ. Αδαμίδη στην πρώτη του συνάντηση. Υπάρχει μια ανεκτέλεστη απόφαση εις βάρος του από το 2007. Πέντε φορές έχει καταδικαστεί και ανά πάσα στιγμή μπορεί να συλληφθεί ο κ. Ξενιάδης. Επίσης δεν μπορεί η Morgan Stanley να δώσει πληροφορίες χωρίς την έγκριση μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ετσι λέει η σύμβαση μας. Υπάρχει δημοσίευμα του Εθνους που λέει ότι χρωστάτε. Σύμφωνα με την ΔΟΥ Πειραιά με εταιρία σας 1.656.000 ευρώ. Υπάρχουν και άλλες εταιρίες που χρωστάτε.

Ειπατε κ.Ξενιάδη στην συνάντηση μας ότι θα σκεφτείτε αν θα φέρετε ποινικό μητρώο. Αν δείξετε τα λεφτά θα μας πάει ο κόσμος της ΑΕΚ… καροτσάκι να υπογράψουμε.

Υπάρχει το 72% διαθέσιμο από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Κάνουμε Γ.Σ. εγκεκριμένες από το Υπουργείο Εμπορίου. Θα πάρει το 51% με αύξηση Μ.Κ. αν δείξει τα λεφτά κα στις 3 Φεβρουαρίου απλά θα επιβεβαιώσει πανηγυρικά ότι είστ

Keywords
Τυχαία Θέματα