Ζητούμενο η προσγείωση, στοίχημα η ισορροπία

Με εξαίρεση το ματς με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του και να διαγράφει ανοδική τάση, αλλά από την επόμενη μέρα κιόλας της νίκης επί της Μπορούσια ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιχειρεί να προσγειώσει τους παίκτες του και να τους βάλει σε ρυθμούς Πανιωνίου. Το ζητούμενο και το στοίχημα του βάσκου τεχνικού είναι η ισορροπία, ώστε η ομάδα του να

έχει διάρκεια και να παρουσιάζει το καλό της πρόσωπο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στη σεζόν, εκεί που βασικό χαρακτηριστικό ήταν η έλλειψη ρυθμού, έβγαλε στην επιφάνεια τα προβλήματα των ερυθρολεύκων και οι εμφανίσεις με Μαρσέιγ, Ξάνθη και Εργοτέλη προκάλεσαν μουρμούρα και σκληρή κριτική στον Βαλβέρδε και τους παίκτες του.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση όμως επί της Αρσεναλ, η άνετη επικράτηση επί του ΠΑΟΚ, αλλά και η ευρεία νίκη επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ έκαναν στην άκρη τον προβληματισμό και επανέφεραν τα χαμόγελα και την αισιοδοξία στο Λιμάνι.

Μεσολάβησε βέβαια η κακή εμφάνιση στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, εκεί που το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν κατάφερε για ακόμα ένα εκτός έδρας ντέρμπι να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο τις αρετές του, με αποτέλεσμα να κυμανθεί σε ρηχά νερά.

Πλέον στον Ολυμπιακό επικρατεί το σύνθημα "προσγείωση και Πανιώνιος", με τους ερυθρολεύκους να καλούνται να ξεπεράσουν την όποια κούραση από το ματς με την πρωταθλήτρια Γερμανίας, αλλά και τις απουσίες, ούτως ώστε να προσθέσουν ένα ακόμα τρίποντο, που θα τους διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Εκτός της νίκης όμως, ζητούμενο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, κάτι που έχει επαναλάβει αρκετές φορές, είναι να παρουσιάζει ο Ολυμπιακός το ίδιο καλό πρόσωπο τόσο εντός Καραϊσκάκη, όσο και μακριά από αυτό.

Το στοίχημα, που θέλουν να κερδίσουν στο Λιμάνι, είναι να καταφέρουν να ισορροπήσουν μεταξύ των εγχώριων και ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, ούτως ώστε να δουλεύουν στις ίδιες υψηλές στροφές και να μην παρουσιάζουν μεταπτώσεις στις εμφανίσεις τους.

Στοίχημα, που έχει αποδειχθεί δύσκολο για τις ελληνικές ομάδες όταν καλούνται να κρατούν με την ίδια επιτυχία δύο καρπούζια κάτω από μία μασχάλη. Ωστόσο η ίδια η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες και έχει τοποθετήσει υψηλά τον πήχη με τις εμφανίσεις της το τελευταίο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα