Oι πρώην CEO και CFO της Porsche χρεώθηκαν την αποτυχία εξαγοράς της Volkswagen

Το 2008 η Porsche, μέσω του τότε CEO της Wendelin Wiedeking, ανακοίνωσε ότι ήθελε να εξαγοράσει τη Volkswagen, αλλά λόγω του περίφημου Νόμου της Volkswagen, η εταιρία από την Στουγκάρδη ποτέ δεν αγόρασε την εταιρία της Κάτω Σαξονίας. Η Volkswagen τελικά

στα τέλη του 2009 ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει αυτή την Porsche, με την εξαγορά να ολοκληρώνεται τον περασμένο Αύγουστο.

Ωστόσο, ο ντόρος που είχε δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του Wiedeking δεν έχει κοπάσει, και παρότι αυτός, έχει πλέον αποτραβηχτεί από τον τομέα των αυτοκινήτων, κάνοντας στροφή σε εστιατόρια και πιτσαρίες, η κυβέρνηση της Γερμανίας υπέβαλε κατηγορίες τόσο σε αυτόν, όσο και στον τότε CFO (οικονομική διευθυντή) της Porsche, Holger Haerter.

Οι εισαγγελείς στη Στουτγάρδη ισχυρίζονται ότι οι δύο τέως ισχυροί άνδρες της Porsche, παραπλάνησαν τους επενδυτές, αφού το 2008, είχανε ανακοινώσει ότι η Porsche δεν ήταν έτοιμη τελικά να εξαγοράσει την Volkswagen. Η έρευνα έδειξε ότι η Porsche είχε ξεκινήσει έρευνες για την εξαγορά της VW, από τον Φεβρουάριο του 2008, 8 μήνες προτού ανακοινωθεί επίσημα η πρόθεση της Porsche.

H Κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι η Porsche αρνήθηκε τουλάχιστον πέντε φορές, ότι είχε εξετάσει τέτοιο ενδεχόμενο, με τις δηλώσεις αυτές να οδηγούν σε πτώση της μετοχής της Volkswagen, κατηγορώντας του δύο Γερμανούς για χειραγώγηση της αγοράς.

Οι Wiedeking και Haerter αρνούνται τις κατηγορίες μέσω των δικηγόρων τους, οι οποίοι εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο αναφέρουν την έκπληξη τους για την κατηγορία χειραγώγησης που τους προσάπτουν οι εισαγγελείς. Το θέμα πλέον θα οδηγηθεί στα δικαστήρια και σίγουρα θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να υπάρχει τελική εκδίκαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα