Θέλει το Top Gear αλλαγή;

Ένας κύριος Ed Cummings από την Telegraph δημοσίευσε ένα αρκετά αμφιλεγόμενο άρθρο που αφορά στο Top Gear. Δεν νομίζω να χρειάζεται συστάσεις το show οπότε δεν θα σπαταλήσω το χρόνο σας κάνοντάς τις. Ο κ. Cummings λοιπόν αφού αναφέρει πως όποιος κριτικάρει την εκπομπή θεωρείται εχθρός των απανταχού petrolheads και πως οι οπαδοί του show είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να κάψουν στην πυρά όποιον αιρετικό δεν του αρέσει το Top Gear

(το χιούμορ των παρουσιαστών, την θεματολογία κ.ο.κ.), πολύ γενναία ξοδεύει άφθονες λέξεις εικονικό χώρο για να κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα, να κριτικάρει το show.

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με αυτό. Το έχω κάνει και εγώ πολλές φορές στις παρέες μου και φαντάζομαι πως όλοι οι οπαδοί του show το έχουν κάνει σε κάποιο σημείο. Αυτό που κάνει όμως δεν είναι εποικοδομητική κριτική.

Τα αστεία δεν είναι αστεία, τα specials δεν είναι αρκετά special (… ) Προφανώς χρειάζεται νέο παρουσιαστή. Μία γυναίκα ίσως; Όσο το σκέφτομαι, τόσο πιο ελκυστικό θα ήταν ένα show χωρίς αυτούς (τον Hammond και τον May). Βασικά το ίδιο ισχύει και για τον Clarkson.

Και συνεχίζει

Όσον αφορά στο format, το κομμάτι με τα νέα χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση. Και παρότι κάποιοι λένε πως ήταν καλή ιδέα το 2002, εγώ πιστεύω πως ήρθε η ώρα να φύγει ο Stig. Το Star in a Reasonably Priced Car πρέπει να αντικατασταθεί επίσης. Υπήρχε κάτι φοβερά θλιβερό βλέποντας τον Clarkson να παίρνει συνέντευξη από τον Bruce Willis καθώς αυτός έκανε την γύρα του για ένα ακόμα Die Hard. Πιο σημαντικά όμως, το πρόβλημα για το Top Gear είναι πως το στυλ του (…) το κάνει δύσκολο γι’ αυτούς να μιλήσουν για ενδιαφέροντα κομμάτια της αυτοκινητοβιομηχανίας του 21ου αιώνα. Η σειρά πρέπει να μπορεί να μιλάει για φθηνότερα, πιο «πράσινα» αυτοκίνητα χωρίς να χαχανίζει.

Και συνεχίζει απαριθμώντας 5 γυναίκες παρουσιάστριες που θα έκαναν το Top Gear «καλύτερο». Μία από αυτές είναι η Cameron Diaz, μία άλλη είναι η Jodie Kidd και τελευταία είναι η Kate Moss (!). Στο τέλος του άρθρου έχει και μία ψηφοφορία που μέχρι στιγμής η επιλογή «Είναι μια χαρά όπως είναι» συντρίβει τις υπόλοιπες. Δεν ξέρω. Μου φαίνεται πως ο κ. Cummings μάλλον δεν έχει καταλάβει γιατί παρακολουθούμε Top Gear, αυτοί που το κάνουμε τέλος πάντων. Δεν το βλέπω για να ενημερωθώ για τα τελευταία υβριδικά/μικρά+οικονομικά/ηλεκτρικά/πράσινα αυτοκίνητα. Δεν το βλέπω για να ενημερωθώ, τελεία. Το βλέπω για τα χοντροκομμένα αστεία και την απίστευτη σκηνοθεσία/φωτογραφία στα tests του. Το βλέπω για τα super και τα hypercars. Τα specials δεν είναι αρκετά special… ok, γνώμη σου. Αβάσιμη και αδικαιολόγητη αλλά γνώμη σου. Για εμένα, το Top Gear, με όλα του τα ελαττώματα, είναι διασκέδαση και όχι ενημέρωση. Σαφώς θα μπορούσε να είναι καλύτερο και σαφώς υπάρχει μία κόπωση και μία φθορά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να φύγει ένας από τους τρεις και να μπει μία γυναίκα στο πάνελ! Θα με ενδιέφερε να ακούσω και τις δικές σας γνώμες στο θέμα. Συμφωνείτε με τον Cummings, διαφωνείτε και γιατί;

Keywords
Τυχαία Θέματα