Ανυπολόγιστες καταστροφές σε Βόρεια Εύβοια, Καρδίτσα και Πήλιο – Βυθισμένος στη λάσπη ο Βόλος


Η πολύπαθη Εύβοια βιώνει ξανά τη μανία της φύσης, με το βόρειο τμήμα του νησιού να βρίσκεται για δεύτερη ημέρα στο έλεος των ακραίων καιρικών φαινόμενων που έφερε η κακοκαιρία «Elias», η οποία και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές κυρίως στις Ροβιές, το Μαντούδι και το Κυμάσι.

Τα ποτάμια «φούσκωσαν», οι χείμαρροι ξεχύθηκαν και τα λασπόνερα παρέσυραν το πάντα στο πέρασμά τους, με τον Δήμο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας να βρίσκεται στο επίκεντρο της θεομηνίας, με τις καταστροφές σε περιουσίες και σε σημαντικές υποδομές να είναι ανυπολόγιστες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ

του evima.gr, στο Κυμάσι η παραλία έχει «εξαφανιστεί», ενώ η γέφυρα που συνδέει το χωριό με την Αμίτσα κατέρρευσε.

Την ίδια ώρα, θλίψη προκαλούν οι ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες, με τους ανήμπορους κατοίκους να αναγκάζονται να καταφύγουν σε ψηλότερους ορόφους και ταράτσες, για να σωθούν από τα ορμητικά νερά. Παράλληλα, ο δρόμος που οδηγεί από το Μαντούδι στο λιμάνι που συνδέει τη Βόρεια Εύβοια με τις Σποράδες έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

Από τα ορμητικά νερά, μάλιστα, παρασύρθηκε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου και ένα σπίτι, με τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Στάμου να δηλώνει στο evima.gr πως πρόκειται για εξοχικό που, λόγω εποχής, δεν κατοικείτο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το νερό άρχισε να «τρώει» σταδιακά το ανάχωμα που υπήρχε δίπλα στο ποτάμι. Όταν αυτό υποχώρησε πλήρως, το νερό με μεγάλη ορμή παρέσυρε ολόκληρο το σπίτι με την κοίτη του ποταμού να ανοίγει ακόμα περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα