Γεννήθηκα ΠΑΣΟΚ, ιδού το πρόβλημα

Χρονογράφημα του "Ανδρέα Παπαέλληνα"

‘Οταν οι άνθρωποι γεννιούνται έχουν ένα χαρακτηριστικό. Άλλοι έχουν ελιά στηνπλάτη. Άλλοι είναι στρογγυλοπρόσωποι. Άλλοι γεννιούνται Κριοί. Και άλλοιπλούσιοι. Εγώ είχα δύο χαρακτηριστικά: Γεννήθηκα«Έλληνας» και «ΠΑΣΟΚ».
Το «Έλληνας» το πήρα από την χώρα πουγεννήθηκα αλλά και από το επώνυμο: «Παπαέλληνας».

Το «ΠΑΣΟΚ» το πήρα από το DNA της οικογένειας και της.......
εποχής που γεννήθηκα.

Αν και όταν γεννήθηκα δεν υπήρχε ΠΑΣΟΚ,εγώ
γεννήθηκα ΠΑΣΟΚ. Γεννήθηκα το 1964 στην Αθήνα. Ο πατέρας μου πιστός ψηφοφόρος του Γέρουθαύμαζε τον Ανδρέα. Με βάφτισαν και μένα «Ανδρέα». Πάντα όμως μου έλεγαν ότιπήρα το όνομα του παππού μου.

Επειδή όμως δεν αντέχω το ψέμα, έμαθα την αλήθεια όταν απείλησα την μητέραμου ότι θα πάω στη Νικολούλη για να μάθω την καταχωνιασμένη αληθινή εκδοχή τουονόματος μου και γιατί μου το έδωσαν.

Η μητέρα μου λύγισε και μου είπε: «Από τον Παπανδρέου… Ο πατέρας σου έδωσετο όνομα από τον Παπανδρέου που θαύμαζε και θαυμάζει. Τον Αντρέα…. Και όχι απότον παππού σου ».

Τώρα πια υπήρχε απάντηση στο βασικό ερώτημα: Γιατί όλα αυτά τα χρόνια οπατέρας μου αντί να φέρει γλυκά στο σπίτι στις 30 Νοεμβρίου τα πήγαινε στοΚαστρί μαζί με τους συντρόφους.

Τα δύο λοιπόν αυτά χαρακτηριστικά μου «Έλληνας» και «ΠΑΣΟΚ» δεν ήταν δύο. Ήτανένα. Ήταν ταυτόσημα όλα αυτά τα χρόνια ιδιαίτερα από το 1981 και μετά.Το ΠΑΣΟΚ πάλευε για την Ελλάδα και η Ελλάδα πάλευε για το ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνομέσα μου αλλά και στην κοινωνία. (Δεν το θεωρούσα μόνο εγώ. Το πίστευε και η πλειοψηφίαόσων ψήφιζαν όλα αυτά τα χρόνια. )

Έτσι και η οικογένεια μου όλη, σύσσωμη, πάλευε για την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ.Και αφού ξέραμε όλο το ΠΑΣΟΚ, βοηθούσαμε όλη την Ελλάδα.

Μόνο η δική μου οικογένεια έχει διορίσει πάνω από διακόσιους ανθρώπους.
Πριν τελειώσω το λύκειο είχα τρείς προτάσεις από υπουργούς να μπώ στο δημόσιο. Η ιδέα του να γίνω αστυνομικός "προκειμένου να ελέγξουμε το κράτος" με γοήτευε μεν αλλά εγώ είχα άλλα όνειρα.
Η οικογένεια μου λοιπόν έχειδώσει μεταθέσεις σε πάνω από 3.000φαντάρους. Έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία δεκάδες μετατάξεις, μέχρι που ήρθετο σκάνδαλο Κοσκωτά….

Εκεί κλονιστήκαμε αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Ο γαμπρός μου, γεννημένος ΠΑΣΟΚκι αυτός, μας έπεισε ότι ο Κουτσόγιωργας «δεν τα πήρε». Μπορούσες να μην εμπιστευτείςτον γαμπρό σου; Δεν ήταν απλά συγγενής. Ήταν σύντροφος. Και με καταγωγή από τηνΑχαΐα. Τι Αχαΐα δηλαδή. Από τον ομφαλό της Γης! Δίπλα από το Καλέντζι. Πέστεμου εσείς: Μπορείς να μην τον πιστέψεις; Δώσαμε μάχη λοιπόν και δικαιωθήκαμε τρία χρόνια μετά που ξαναβγήκε οΠαπανδρέου.

Αυτή η περίοδος ήταν και η πιο δύσκολη. Ως αντιπολίτευση δεν μπορούσαμε ναπροσφέρουμε στη χώρα. Δεν μπορούσαμε να διορίσουμε και να βοηθήσουμε τον κόσμο.

Και όπως ξέρετε η γκρίνια φέρνει άλλα προβλήματα.Κόντεψαν να χωρίσουν οι γονείς μου. Ως αυθεντική-γνήσια οικογένεια ΠΑΣΟΚ,μπαμπάς και μαμά ταυτίστηκαν με τα
Keywords
Τυχαία Θέματα