Μεγάλη διαδήλωση στη Μαδρίτη κατά της αμνηστίας Καταλανών αυτονομιστών


Eπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις, ο Πέδρο Σάντσεθ κατάφερε να ανανεώσει τη θητεία του στην πρωθυπουργία της Ισπανίας, όμως τα δύσκολα μάλλον τώρα αρχίζουν για τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Μαδρίτης σήμερα (Σάββατο) για να καταγγείλουν τον σχεδιαζόμενο νόμο για την αμνήστευση των Καταλανών αυτονομιστών που διώκονται για την απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017. Πρόκειται για τον νόμο που επέτρεψε στον Σάντσεθ να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης στην ισπανική Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο Σάντσεθ ήρθε σε συμφωνία με τα καταλανικά αυτονομιστικά κόμματα Junts και ERC για το θέμα της αμνηστίας. Ωστόσο η συμφωνία αυτή έχει βγάλει «στα κάγκελα» όλες τις αποχρώσεις της Δεξιάς, όπως φάνηκε και από τις διαδηλώσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

Η σημερινή κινητοποίηση είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι στιγμής, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 170.000 διαδηλωτές. Ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ και πανό με συνθήματα «Προδότης Σάντσεθ» και «Μην πουλάς την Ισπανία».

«Ξέρουν ότι δεν έχουν τις ψήφους για να κάνουν αυτό που κάνουν. Για τον λόγο αυτόν τους το λέμε με τη διαδήλωση αυτή», δήλωσε ο Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχόοο, ηγέτης του δεξιού κόμματος ΡΡ, που ήρθε πρώτο στις ισπανικές εκλογές, όμως δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο Φεϊχό κατηγόρησε τον Σάντσεθ πως στρέφει τους Ισπανούς «τον έναν εναντίον του άλλου».

Keywords
Τυχαία Θέματα