Στημένα ματς και στη Serie A

Μεγαλώνει με τον καιρό το σκάνδαλο με τα παράνομα στοιχήματα στους αγώνες ιταλικού ποδοσφαίρου. «Έχω την αίσθηση ότι υπάρχουν ομάδες της Serie A που στήνουν τα αποτελέσματα των διαφόρων αγώνων, όχι για λόγους που συνδέονται με τα στοιχήματα, αλλά για να μπορούν να καθορίζουν την τελική βαθμολογία» δήλωσε σήμερα στον ιταλικό τύπο ο εισαγγελέας της Κρεμόνα, Ρομπέρτο Ντι Μαρίνο.Την ίδια στιγμή, ο Μάρκο Πιράνι, ο οδοντογιατρός που θεωρείται ένας από τους κύριους παράγοντες του συστήματος που «έστηνε» τα παιχνίδια,
καταθέτει πως τα «σικέ» ματς ανέρχονται συνολικά στα τριάντα και όχι στα δεκαοχτώ που είχαν δείξει αρχικά οι έρευνες. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα το οποίο αναφέρει:...


«η γ` κατηγορία της Ιταλίας θυμίζει αγορά αραβικής χώρας, η Serie B ένα σουπερμάρκετ και η Serie A μια μπουτίκ».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένα στημένο ματς της Serie A κόστιζε μέχρι και τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ, της Serie B μέχρι εκατόν σαράντα χιλιάδες και τις γ’ κατηγορίας γύρω στα εξήντα χιλιάδες ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ή περιοριστεί κατ’ οίκον δεκαέξι άτομα ενώ ερευνούνται οι περιπτώσεις άλλων είκοσι οκτώ. Μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται και οι εξής ποδοσφαιριστές: Μπέπε Σινιόρι (πρώην παίκτης της Λάτσιο και της Εθνικής Ιταλίας), Στέφανο Μπεταρίνι, Μάρκο Παολόνι (πρώην τερματοφύλακας της Μπενεβέντο) και ο Ντανιέλε Κουαντρίνι (μεσοεπιθετικός της Σασουόλο).

Στα χέρια των εισαγγελέων βρέθηκε επίσης ένα ηχογραφημένο τηλεφώνημα στο οποίο φαίνεται πως αναφέρεται και το όνομα του Φραντσέσκο Τότι. Σύμφωνα με την κατάθεση ενός εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ο αρχηγός της Ρόμα είχε «προβλέψει» ότι στο ματς Φιορεντίνα-Ρόμα (20 Μαρτίου 2011) θα μπουν «πολλά-πολλά γκολ». Προς το παρόν ο Τότι δεν έχει κληθεί σε απολογία και δεν έχει επισημοποιηθεί κάποια έρευνα στο πρόσωπό του.

Τέλος, η εισαγγελία στην Νάπολη, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο στην υπόθεση να εμπλέκεται και η τοπική μαφία, Καμόρα. Στοιχεία που οδηγούν σε αυτά τα συμπεράσματα είναι η ασυνήθιστη αύξηση στοιχημάτων μεταξύ πρώτου και δεύτερου ημιχρόνου στο ματς Νάπολη-Πάρμα(10/4/2010) και η –μέσω φωτογραφιών- επιβεβαίωση της παρουσίας του Αντόνιο Λο Ρούσσο, γιου γνωστού «νονού» , στην κερκίδα του γηπέδου εκείνη την ημέρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα