Θύελλα αντιδράσεων μετά τον αιφνιδιασμό Κεραμέως...


Με σοβαρές αντιδράσεις και ενστάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο. Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της υπουργού Νίκης Κεραμέως να μεθοδεύσει με τροπολογία της τελευταίας στιγμής την επέκταση της... επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, πέραν των ευρωεκλογών για τις οποίες είχε εξασφαλίσει συναίνεση από κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης.

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας

Τέσσερα

κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, με βασικό επιχείρημα ότι παραβιάζεται το άρθρο 51 του Συντάγματος.

Η Νέα Αριστερά κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας επί της αρχής, σημειώνοντας ότι «με το νομοσχέδιο οι τέσσερις αρχές η καθολικότητα, η αμεσότητα, η μυστικότητα και το ταυτόχρονο της διεξαγωγής των εκλογών παραβιάζονται. Οι αρχές αυτές απορρέουν από την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, του πρώτου άρθρου του Συντάγματος που δεν μπορεί μάλιστα να αναθεωρηθεί. Δεν νοείται να κάμπτονται συνεπώς αυτές οι αρχές, διότι απορρέουν από την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας».

ΚΚΕ, ΝΙΚΗ και Ελληνική Λύση υποστηρίζουν ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται με αυτοπρόσωπη παρουσία και να τηρούνται οι αρχές της καθολικότητας, της αμεσότητας, της μυστικότητας, της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Κατά των ενστάσεων τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και η Πλεύση Ελευθερίας...

efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα