H σκιά του μέλλοντος: πρόταγμα ελευθερίας

Η αρπαγή της Περσεφόνης από τον Άδη, όπως και ο μύθος των Ελευσινίων Μυστηρίων συνδέονται με πολιτειακούς θεσμούς και, πιό συγκεκριμένα, με τους υγιείς θεσμούς μίας πραγματικά δημοκρατικής πολιτειακής οργανώσεως [1]. Πέραν όμως της σημασίας των ονομάτων των πρωταγωνιστών του μύθου, επειδή η δημοκρατία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά απλά το πρόταγμα γιά την ελευθερία, μπορούμε εύκολα να δούμε μέσα από τον μύθο της Περσεφόνης και των.....
Ελευσινίων Μυστηρίων την σκιά του μέλλοντος ως πρόταγμα ελευθερίας.

Η μετάβαση στη αυθεντική, γνήσια ή πραγματική δημοκρατία σημαίνει
την άμεση αντικατάσταση των όποιων νυν δικαιωμάτων με την καθολική μας ελευθερία: προσωπική ελευθερία, κοινωνική ελευθερία, πολιτική ελευθερία και εθνική ελευθερία ή ανεξαρτησία. Η καθολική μας ελευθερία είναι λοιπόν ο απώτερος στόχος στην σύνταξη ενός νέου συντάγματος, διότι τώρα δεν έχουμε ούτε προσωπική ελευθερία, ούτε κοινωνική ελευθερία, ούτε πολιτική ελευθερία, ούτε εθνική ελευθερία ή ανεξαρτησία και αυτοθέσμιση.

Μετά την αρχαιοελληνική πρωτοπορία της μετάβασης στην δημοκρατία, οι πραγματικοί πολίτες δεν είχαν πλέον ανάγκη γιά δικαιώματα διότι είχαν καθολική ελευθερία: προσωπική ελευθερία, κοινωνική ελευθερία, πολιτική ελευθερία και εθνική ελευθερία ή ανεξαρτησία. Μόνον οι δούλοι και οι σκλάβοι είχαν δικαιώματα, όχι οι ελεύθεροι πολίτες.

Επειδή η πολιτική ελευθερία γιά αυτοθέσμιση δεν βιώνεται ατομικά, αλλά συλλογικά μόνον, από την κοινωνία των πραγματικών πολιτών μιάς χώρας, γιά τούτον ακριβώς τον λόγο υπάρχει η άμεση Ανάγκη να οργανωθεί ο ελληνικός μας κόσμος νομικά, νόμιμα και με τάξη, ώστε:

α) Ανεξαρτήτως πολιτεύματος, το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, της θεσμισμένης νομικά και νόμιμα ελληνικής κοινωνίας σε έναν Δήμο Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών. Μόνον έτσι μπορεί η ελληνική μας κοινωνία να είναι ο ‘εντολέας’ του όλου πολιτικού συστήματος, ενώ η εκάστοτε κυβέρνηση αμέσως ανακλητών αρίστων να πράττει μόνον ως ο ‘εντολοδόχος’ της ελληνικής κοινωνίας.

β) Όλη η ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης και της άμεσα θεσμισμένης ΑΟΖ/EEZ (http://www.lygeros.org/lygeros/7747-gr.html και http://www.lygeros.org/lygeros/7878-gr.html), να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, του ελληνικού λαού.

Όσες και όσοι ενοχλούνται από τα παραπάνω δύο αιτήματα, μάλλον είναι οι εχθροί του προτάγματος γιά την ελευθερία της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού. Ναι, τόσο απλά είναι τα πράγματα!

Το νυν σαθρό πολιτικό σύστημα της δυναστικής κομματοκρατίας στην πατρίδα μας την Ελλάδα προσφέρει την τέλεια βεβαιότητα επί του πρακτέου, που πολλές και πολλοί δυστυχώς ζητούν απεγνωσμένα. Tούτη βεβαίως είναι η βεβαιότητα του καθολικού ελλείμματος της καθολικής μας ελευθερίας.

Η σύνταξη ενός νέου συντάγματος προσφέρει την τέλεια αβεβαιότητα της καθολικής ελευθερίας του ελληνικού μας κόσμου. Πλην όμως θέλει δουλειά πολλή και τόλμη η ελευθερία.

Δυστυχώς, το νυ
Keywords
Τυχαία Θέματα