KKE:ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2012

Ο κρατικός προϋπολογισμός 2012 της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚΝΔΚαρατζαφέρη είναι προϋπολογισμός πτώχευσης του λαού,
φοροεξόντωσής του, κατακρεούργησης των Ασφαλιστικών Ταμείων και των κοινωνικών δαπανών.

Η νέα άγρια φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα συμβαδίζει με την προκλητική φοροαπαλλαγή των επιχειρηματικών ομίλων. Σε σχέση με το....
2011, ενώ τα φορολογικά έσοδα από φυσικά πρόσωπα θα αυξηθούν κατά 29%, τα έσοδα από επιχειρήσεις θα μειωθούν ακόμα περισσότερο κατά 22%.

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι συντάξεις και οι παροχές είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Εκτός από τις απώλειες 12 δισ. περίπου λόγω του «κουρέματος» των αποθεματικών, μειώνουν κατά 9,1% την ήδη δραστικά μειωμένη κρατική επιχορήγησή τους. Πρόκειται για σφαγή και όχι για μειώσεις, καθώς η χρηματοδότηση του ΙΚΑ θα μειωθεί κατά 41,6% και για τον ΟΑΕΕ κατά 10,6%.

Ταυτόχρονα οι νέες περικοπές στους μισθούς, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια θα οδηγήσουν τη λαϊκή οικογένεια σε απόγνωση, σε σκληρή δοκιμασία και σε σοβαρούς κινδύνους σε ό,τι αφορά ακόμα και στην διατροφή της καθώς και στην εξασφάλιση βασικών αναγκών για φάρμακα και περίθαλψη.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να ανεχθούν την καταδίκη τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Και ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2012 αποδεικνύει πόσο αδίστακτη είναι η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚΝΔΚαρατζαφέρη. Είναι μόνιμη η συμφωνία τους στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και στην υλοποίηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων στην κλιμάκωση της επίθεσης για την υλοποίηση των συμφωνιών της 23ης και 26ης Οκτωβρίου του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωένωσης.

Τέλος είναι ζήτημα επιβίωσης για το λαό να οργανώσει άμεσα την αντεπίθεσή του για την απόκρουση και την ανατροπή της πολιτικής που προστατεύει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Καμιά ανοχή. Κάτω η συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Εργατική λαϊκή συμμαχία, οργάνωση παντού. Συμπόρευση με το ΚΚΕ. Για ανάπτυξη υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα