Πηγή Λυκούδη : «Το φώς μέσα στο σκοτάδι…!!!»

Σχόλια Αθανασόπουλος Περικλής

Και όμως μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, υπάρχει ελπίδα, δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμα…!!!
Κόντρα στο σύστημα που προσπαθεί σε καθημερινή βάση να «κρατάει» τον λαό σε σύγχυση, κανένας δεν μπορεί να «παραβλέψει» την δημιουργικότητα του Ελληνικού μυαλού που πάντα μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες βρίσκει τον τρόπο να....
διαπρέψει…!!!
Αυτό ένοιωσαν την περασμένη εβδομάδα όσοι βρέθηκαν στο χώρο του θεάτρου του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «Μιχάλης Κακογιάννης» και πιό παλιά στο "Μέγαρο Μουσικής Αθηνών"...!!!
Βρήκαν «Το φώς μέσα στο
σκοτάδι…!!!», διαπίστωσαν ότι υπάρχει Ελπίδα σε αυτόν τον τόπο και ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει…!!!

Εκεί, η Ελληνίδα συνθέτης Πηγή Λυκούδη που συνεχώς τα τελευταία χρόνια αργά και σταθερά έχει βάλλει στοίχημα με τον εαυτόν της να αναδείξει την Ελλάδα του χθες και να προβάλλει την Ελλάδα του σήμερα, γέμισε με τις μελωδίες της την αίθουσα εμπλουτισμένες από τα ποιήματα των, Γεωργίου Δροσίνη, Κωστή Παλαμά, Ζαχαρία Παπαντωνίου, Λάμπρου Πορφύρα, Γιάννη Ρίτσου, Νικηφόρου Βρεττάκου, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.
Αναγνωρίζοντας το ταλέντο της Πηγής, την έχουν εμπιστευτεί και σημερινοί στιχουργοί και ποιητές όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, Φίλιππος Γράψας, Μιχάλης Γκανάς , Γιάννης Ιωαννίδης κλπ.
Υπάρχουν στιγμές που η Συνθέτρια Πηγή «ταξιδεύει» σε δικό της κόσμο με την μουσική της και «καλεί» το μυαλό του ακροατή να την ακολουθήσει και να χαθεί μαζί της…
Όχι μόνο η Πηγή δεν έχει να ζηλέψει από κανέναν μεγάλο συνθέτη κάτι αλλά αντίθετα, έχει διαμορφώσει το δικό της τρόπο μουσικής σκέψης που θυμίζει «Ελλάδα» , Ελληνικό Λαό, Ελληνικές Παραδόσεις, Ελληνικό Έρωτα,Ελληνική ψυχή και λίγο απ’ όλα…!!!

Μέσα από την μουσική της η Πηγή σε εμπνέει να ζήσεις, να ερωτευθείς, να νοιώσεις, να ταξιδέψεις, να ξεχαστείς, να ελπίζεις....να χαμογελάς…!!!
Το βέβαιο είναι ότι με την Πηγή Λυκούδη νοιώθεις ότι φωτίζεται το σκοτάδι της καθημερινής σου ζωής… «υπάρχει ελπίδα»….!!!
http://thoureios.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα