Αδικήσαμε, αλλά ...πράχτορες υπάρχουν

Το πολιτικό δεν είναι προσωπικό δεδομένο και ιδιωτική συζήτηση. Είναι δημόσια λειτουργία. Αλλά και όσοι την χρησιμοποιούν, για "ιδωτική" επίθεση, ελέγχονται δημόσια (από την ελληνικότατη λέξη: idiot= ηλίθιος).

Κάποια στιγμή πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των λαθών μας. Ενίοτε να αναλαμβάνουμε και την...
ευθύνη των "κατορθωμάτων" μας. Και κάποια άλλη ώρα, θα πρέπει να εκφράζουμε την "ιερή" αγανάκτηση μας, με τρόπο μη πολιτικά ορθό.

Εκθέτουμε, εκθέτοντας εαυτούς.

Αφορμή για το σημερινό κομμάτι, είναι τα δύο κείμενα που γράψαμε και αναφέρονται στα "αντιστασιακά"
πολιτικά μορφώματα "σπίθα" και "Ε.ΠΑ.Μ.".

1. Και ξεκινάμε από την "προσωπική" μας αγανάκτηση:

- Δεν είναι δυνατόν να μιλούν στις πλατείες για "δημοκρατία", οι άνθρωποι που οργάνωσαν σκευωρία "διάρρηξης αυτοκινήτου", με ψευδείς καταγγελίες σε βάρος πολιτικά διαφωνούντος. Έχασαν σε όλες τις διαδικασίες των ανοιχτών συνελεύσεων της "σπίθας" και αφού είδαν και αποείδαν και δεν μπόρεσαν να θέσουν υπό έλεγχο τις συνελεύσεις με τα ψέματα τους, ζήτησαν, αυτοί οι "δημοκράτες", διαγραφές από τον Καζάκη - όταν ήταν στη σπίθα- και έκλεισαν τον κύκλο τους, ...με καταγγελία στην αστυνομία, για διάρρηξη!! (Προς τιμήν του, ο κ. Καζάκης μας ενημέρωσε, αλλά ας τους χαίρεται).

- Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για πολιτική και να ακούς, άνευρος και γαλήνιος, τo "κι εσύ τους στήριξες", σαν μέθοδος "διαφυγής" και αποφυγής του διαλόγου. Πρέπει να κάνεις τον κουρλό δημοσίως, για να συνέλθουν και να καταλάβουν πως είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ, να επιτίθεσαι στο πρόσωπο, όταν οι ιδέες δεν σου αρέσουν;

Δηλώνουμε δημόσια πως είμαστε συνένοχοι σε όσα συμβαίνουν. Είστε ευχαριστημένοι; Αυτά που λέμε έχουν την αθωότητα των ιδεών και των σκέψεων, που συλλέξαμε από καλούς ανθρώπους. Εμείς, εδώ, είμαστε απλοί αντιγραφείς. Εμείς οι ποικιλοτρόπως διασυρμένοι και αυτοξεφτιλισμένοι, έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε για δημοκρατία. Εμείς, οι "κλέφτες" και "μαστροποί". Οι "πασόκοι" και "νεοδημοκράτες".

Αντιγραφές κάνουμε. Σκύψτε, με προσοχή, πάνω από τα λόγια, αφού την πράξη, δεν μπορείτε να τη δείτε. Και να είστε βαθύτατα επιφυλακτικοί με αυτόν που σας μιλά.

2. Αδικήσαμε:

- Τον κ. Καραμπελιά στο κείμενο για τη σπίθα. Ο αυτοκράτωρ Μίκης, τον διέγραψε, γιατί διαφωνούσε με τον δεκάλογο της πολιτικής "αντιστασιακής" γυφτιάς και υποκρισίας.

- Τον κ. Καζάκη, γιατί ο τρόπος γραφής μας "προσωποποιεί" ευθύνες, εκεί που αυτές δεν είναι προσωπικές. Οι κρίσεις μας είναι πάντα για τις πολιτικές πράξεις. Οι άνθρωποι έχουν έμπραχτα την εκτίμηση μας. Οι πράξεις τους , ΟΧΙ.

- Τους πολίτες των "σπιθών", που στην πανελλαδική τους συνάντηση αντέδρασαν με επιμονή και αποτελεσματικότητα στις άνωθεν εντολές, παρά την πρόβλεψη μας, πως η σπίθα είναι νεκρή. Νεκρό είναι το κατασκεύασμα και όχι οι άνθρωποι που αντιστέκοτναι, πραγματικά. Η αντίσταση συνεχίζεται. Ο Μίκης, τώρα πια, θέλει να διαλύσει αυτό που έφτ
Keywords
Τυχαία Θέματα