Αιμοδοτούμε τους γείτονες εξαντλώντας τον εαυτό μας!

του δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη

Η εξαιρετική ηθοποιός, αρίστη χειρίστρια της γραφίδας και του λόγου αλλά και πολύ καλή φίλη Γωγώ Ατζολετάκη, με άρθρο της που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη ζώνη» της συναδέλφου Σοφίας Βούλτεψη, στις 11 Νοεμβρίου, δίνει μια ζωντανή και εναργή εικόνα της οικονομικής κακοδαιμονίας της χώρας μας τα τελευταία χρόνια που....
μας κυβέρνησαν τα δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ (έξι χρόνια) και ΠΑΣΟΚ
(δύο χρόνια).

Η Γωγώ Ατζολετάκη, στο άρθρο της παρουσιάζει την οικονομική πραγματικότητα και τα προβλήματα που μας ταλανίζουν, τα οποία παραμένοντας ανεπίλυτα μας έχουν φθάσει στα όριά μας για να μην πω, ότι ήδη τα έχουμε ξεπεράσει.

Εγώ, σήμερα θα μεταφέρω αυτούσια αποσπάσματα από το καλογραμμένο άρθρο της φίλης ηθοποιού, περιοριζόμενος σε ελάχιστα, τα απόλυτα απαραίτητα, σχόλια.

Λοιπόν :

Αρχίζει η κ. Ατζολετάκη με την απόλυτα ακριβή διαπίστωση, ότι :

«Άνθρωποι φουντάρουν από ψηλούς ορόφους για ν’ απαλλαγούν από τα χρέη που τους καταδιώκουν…

Παιδιά λιποθυμούν στα διαλείμματα των σχολείων, γιατί οι γονείς τους δεν έχουν να τους δώσουν γάλα το πρωί…

Σε πολλές πολυκατοικίες οι ένοικοι συναποφάσισαν ν’ ανάβουν τα καλοριφέρ μόνο στα μεγάλα κρύα…

Άπειροι ομοεθνείς μας παραπέμπουν ενοίκια και κοινόχρηστα μηνών στις καλένδες…»

Και συνεχίζει παραθέτοντας τις απόψεις πολλών συνελλήνων αλλά και τις δικές της και όλων μας :

«ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ όλοι να προτιμάμε τα ελληνικά προϊόντα, με σκοπό την τόνωση της ελληνικής παραγωγικότητας και για τον περιορισμό – στο μέτρο του δυνατού – των εισαγωγών.
Για να εξασφαλίσουμε θέση εργασίας όχι στον Hans από τη Γερμανία, αλλά στον Γιάννη από τα Τρίκαλα. Και για να γεμίσουμε τα ταμεία όχι της πρώτης τυχούσας πολυεθνικής, αλλά του δικού μας χειμαζόμενου παραγωγού, της δικιάς μας πατρίδας.

Όλ’ αυτά μέχρι που φτάνουμε στο σούπερ μάρκετ. Γιατί εκεί μας περιμένουν οι μεγάλες αποκλίσεις και τα τεράστια ερωτηματικά.

Να προτιμήσουμε τα ελληνικά προϊόντα… Βεβαίως ! Όμως πώς;… Άμα ο κακομοίρης Έλληνας και η κακομοίρα Ελληνίδα έχουν στο πορτοφόλι τους 50 ευρώ για να βγάλουν τα μήνα, και λαχταρούν κι αυτοί λίγο τυράκι – έστω 300 γραμ. – τολμούν να κοιτάξουν τα τυριά της Ηπείρου των 12 και 13 ευρώ το κιλό;»

Απόλυτα σωστή η διαπίστωση της αρθρογράφου και πέρα για πέρα ακριβή τα στοιχεία που παραθέτει.

Γράφει :
«Να προτιμήσουμε τις γραβιέρες των 11 και 14 ευρώ… όταν δίπλα τους ακριβώς βρίσκεται το edam και το gouda των 7 ευρώ ;

Το ίδιο με το ελληνικό γάλα που σε μερικές περιπτώσεις έχει διαφορά 30 και 40 λεπτά από αντίστοιχη ποσότητα εισαγόμενου γάλακτος.

Κι όσο προχωρώ στις σκέψεις, τόσο διευρύνονται και διογκώνονται τα ερωτηματικά: Πώς είναι δυνατόν το ελληνικό γάλα να είναι πιο ακριβό από γάλα που μας έρχεται από τη Γερμανία ή την Ελβετία;
Keywords
Τυχαία Θέματα